Ett steg i rätt riktning

God morgon fina läsare! Imorse vaknade jag av vår nya lilla familjemedlem vibrerade runt min handled. Jag har skaffat en Fitbit. Ett armband som registrerar steg, förbrända kalorier och avstånd mm. Nej, jag får inte betalt för att skriva om armbandet, jag har köpt det helt själv. Jag tycker om att se siffror och resultat av det man gör så då passar den perfekt.

Jag har varit överviktig så länge jag kan minnas och det har egentligen inte varit ett jättestort problem för mig, förens nu. Nu har jag fått barn och jag har en skyldighet att leva ett långt och hälsosamt liv – för Elsas skull. Under mitt 30-åriga liv har jag provat alla dieter som finns. Och då menar jag verkligen alla. Shakes, soppor, stenåldersdiet, svält, you name it – jag har provat det. Samtliga dieter har fungerat. Men det går inte att leva på det sättet. Det enda som har fungerat för mig på längre sikt är Viktväktarna. Jag har varit med där tre gånger tidigare och fått resultat, men så fort jag slarvat en vecka så har jag gett upp, tänkt att det är meningslöst att fortsätta för att jag inte gått ner något den veckan.

Nu har jag gett mig själv 1 år att nå min målvikt. Jag har fastnat för ett tv-program där deltagaren får 1 år på sig att nå sitt mål och det är en enorm inspiration. Jag behöver inte rasa i vikt på kort tid, jag behöver hitta ett annat sätt att leva. Jag behöver hitta ett sunt sätt att förhålla mig till mat och godis. Det räcker inte att gå ner i vikt, för det vet jag hur man gör. Jag måste ändra mitt beteende och det får ta tid. Den här gången vet jag att jag kommer att lyckas! Det här kommer inte att förvandlas till en viktblogg, men jag ville berätta för er om det enormt viktiga beslutet jag har tagit. Och dessutom sporrar det lite extra när jag har sagt det högt. Jag vill inte göra den här resan i smyg utan vill ha er med som stöd. Kom gärna med peppiga kommentarer, ni är så himla bra på det! 🙂

image

 1. Millan skriver:

  Hejja dig!
  Jag tror absolut att du fixar detta!
  Men kom ihåg att du gör det för DIN skull å ingen annans

 2. Emma skriver:

  Wow, kul! Jag blir inspirerad av att läsa om din nya resa mot målvikten! Kör hårt, tror på dig!! Lycka till!!!

 3. Malin skriver:

  Men hörru,så himla rätt inställning till dethär! Massor med pepp och lycka till!

 4. Johanna skriver:

  Jag är här för att stötta dig när du behöver! Oavsett om det är bra ord när du är stolt över dig själv eller för att peppa igång dig när det blir svårt! Count me in!!!!! Jag har också precis börjat träna och är exakt likadan med sånt. Jag tröttnar snabbt… Vi får peppa varandra!!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..