Ögonfärg på bebis

Elsa föddes med blå ögon. Nu är de blågröna med brunt längst in. Kommer de att bli helbruna tro? Jag har bruna ögon, Ibbe har gröna ögon med brunt längst in. Många i min släkt har bruna ögon men både mamma och pappa har grönblå ögon. Jag äääälskar för övrigt gröna ögon! Om jag kunde byta ögonfärg skulle jag definitivt välja gröna. När får bebisar sin rätta ögonfärg? Och varför ändras de?

image

 1. Amanda skriver:

  Jag och min pojkvän har det likadant, jag är grönögd och han har rihyigt mörkt bruna ögon, så ska bli kul att se vad våra framtida barn får!!

 2. josefin skriver:

  Ja det är lurigt med ögonfärg. Jag har bruna ögon och min man har gröna med lite brunt i. De skiftar lite, ibland ser de helt bruna ut. Men melerade räknas ju tydligen som blått anlag ändå. När Alma föddes hade hon mörka blå ögon som sedan skiftade till blå/grå och nu när hon är 15 månader är de grågröna med brunt längst in. Tror inte att de kommer att bli helt bruna men jag kan tänka mig att de kommer bli ännu lite mer brunt som min man har. Kram

 3. Hanna skriver:

  Hej ny poddlyssnare här! Lör bara gå in och skriva till båda er att ja lyssnade på podden första gången idag och jag skrattade högt flera gånger och OBS detta har typ aldrig hänt förr och då har jag följt Hanna och Amanda å Alex o Sigge sen start!! Ni va himla roliga alltså, söt är hon Elsa också! Kram hej 🙂

  1. Men OJ vilken komplimang!!! Tack snälla! 🙂 Stor kram!

 4. Ögonfärgen kan skifta lite även när man är vuxen, mina går åt blått / grönt beroende på om jag är sjuk eller frisk 🙂

 5. Emelie skriver:

  Mn sambo har bruna ögon och jag själv har mörkgrön(du kommenterade min bild på instagram)
  Och vår son som fyller två snart han klarblåa ögon ?!?!?!
  Förvisso har vi övervägande blått i släkten,
  Men ändå lite märkligt enligt mig..

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..