Har börjat jobba igen

Jag frilansar som ni kanske redan vet för tidningen Solo. Jag gör några sidor skönhet i varje nummer vilket är superkul. Men nu har jag även börjat frilansa för mitt jobb som jag hade innan jag gick på mammaledighet. Det är verkligen skönt att vara behövd på ett annat sätt än man är för sitt barn.

Jag älskar att skriva texter som sedan publiceras. Både på nätet och i tidning, men det är något alldeles speciellt att hålla i ett magasin där man har producerat något. Jag känner mig stolt över mig själv då. Fin känsla det där!
Hur som helst vet jag inte hur jag ska göra när mammaledigheten är slut. Är det någon av er som jobbar som frilansare? På ett sätt är det ju mycket tryggare med en anställning, men om jag frilansar kan jag göra det hemifrån och på så sätt ha Elsa på förskolan kortare dagar. Jag har dessutom en timmes resväg till stan, alltså två timmar per dag på en buss. Det hade ju varit härligt att slippa. Å andra sidan är jag i ett enormt behov av den sociala biten som man får om man jobbar på tex kontor. Jag älskar att ha ett skrivbord att sitta vid, kollegor att prata med och för att inte tala om lunchrasterna. Haha. Jag längtar faktiskt tills det är dags att börja jobba på riktigt igen, hur mysigt det än är att vara hemma med Elsa. Sen blir det Ibbes tur att mysa med henne hela dagarna och det vill jag ju att han ska få göra länge.

IMG_4350

Kusin Alice matade Elsa med äpple igår under vår promenad.

 1. Anna skriver:

  Hur länge har du tänkt vara hemma? Och hur länge har Ibbe tänkt vara hemma? 🙂
  Jag väntar själv mitt första barn om några veckor. Jag och min sambo har tänkt dela lika på dagarna, vilket känns som en självklarhet för oss båda då det fungerar väldigt bra för oss.
  Ju närmre vi kommer tills bebisen är här så känns det som att jag kommer vilja vara hemma längre..!

 2. Jag är också lite tveksam på hur jag vill göra när det är dags igen. Nu ska ju vi ha barn igen nästa månad så mammaledigheterna går i ett, men sen då? Det hade varit skönt att ha något eget – men man vill ju träffa människor också ..
  Hoppas du kommer på hur du ska göra! Jag fortsätter fundera 🙂
  Kram

 3. Sandra skriver:

  Så roligt när det är så olika! Själv trivs jag otroligt bra hemma och är lite småglad över att min sambo är egenföretagare o att vi därmed vinner på att jag är hemma. Istället får han tumistid med henne kvällar, veckoslut och nu som då när jag är borta över natten med fotojobb längre bort. Jag kommer att vara hemmamamma tills Saga är 2! 🙂

 4. evis skriver:

  känner samma sak! Jag har ett så bra jobb så jag ska få jobba 6h/vecka (9-15 på fredagar) from januari när min dotter är 6 mån. Ska bli så kul att få gå iväg och komma hem (haha) en dag i veckan. Kommer göra mig till en bättre mamma 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..