6 situationer där Babblarna är oumbärliga

babblarna

Ta nu denna lista med en nypa salt. Ni förstår ju att Elsa inte tittar på Babblarna dygnet runt – men ibland hjälper det kortare stunder när ingenting annat fungerar. Ja, jag vet att det inte är bra för barn med skärm framför ansiktet, så det behöver jag inte höra. 🙂 Taco hej!

Babblarna är hur som helst något som trollbinder de flesta barn. Här är 6 situationer när jag tycker att hela gänget i Babblarna är oumbärliga. Dadda, Diddi, Doddo – I love you!

1. I bilen. 
Finns det något mer frustrerande än när man har 7 min kvar hem i bilen och barnet bara gråter och är missnöjd? Med Babblarna som sällskap i baksätet blir det knäpptyst. Garanterat.

2. När man behöver gå på toaletten.
Jag har gått på toaletten med Elsa i knät. På riktigt. Men om man inte är megasugen på det funkar det att lägga henne på badrumsmattan. Men om hon är missnöjd då och jag håller på att bajsa på mig – ja, då åker Babblarna på.

3. Vid behov av dusch. 
Här brukar badrumsmattan och några leksaker också funka. Men om man inte vet om det är en själv eller blöjhinken som luktar värst så har nöden ingen lag. Babblarna äro räddningen även i denna situation.

4. När man vill somna om. 
Ja, den här är hemsk. Och det här händer väldigt väldigt sällan, typ aldrig. Men om ögonen knappt går att öppna och man baaara vill sova 3 minuter till – Babblarna.

5. Vid städning. 
Visst kan man städa i skift. Men om man är ensam hemma och vill dammsuga utan att riskera att mosa barnet i en Baby Björn samtidigt är Babblarna helt fantastiska.

6. På bussen
Finns det något svettigare än när ens eget barn är ledsen/arg i kollektivtrafiken? Man tror att precis alla stirrar på en och tänker ”få tyst på ungen”. är Babblarna det absolut bästa som finns – på riktigt. TACK skaparna bakom Babblarna, jag älskar er!

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
5 saker alla mammor borde få
8 saker jag sa innan jag fick barn

8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
5 saker man inte säger till en nybliven förälder 
10 saker man inte säger till en gravid 
7 fördelar med ersättning

Fler roliga listor:
5 saker vänner utan barn lär förstå
10 saker jag inte visste innan jag varit höggravid 
7 saker jag tog för givet innan jag fick barn

8 saker föräldrar borde göra mer
10 pekpinnar nyblivna mammor kan vara utan

 1. Cecilia skriver:

  Babblarna är ett pedagogiskt verktyg som har tagits fram tillsammans med en fantastisk kvinna som heter Irene Johansson och är grundare av Karlstadsmodellen. Det är våra barns första ord, Baba, Dodo osv. Vår dotter har down och vi jobbar mycket med Babblarna! Vill man kanske köpa spel, eller ett gossedjur eller varför inte en bok så finns det material på hattenforlag.se

 2. Eva skriver:

  Håller med alla föregående talare! Babblarna är även räddningenom barnet ska sitta stilla, t.ex under en läkarundersökning! Försök att på annat sätt få en 10-månaders att liggga blick stilla under ett ekg!

 3. My skriver:

  Här kör vi babblarna vid nagelklipp, varje gång 😀 ett måste!

 4. Malin skriver:

  Underbara Babblarna, har räddat mig många gånger. Dessutom är det ett superbra pedagogiskt arbetsmaterial för att utveckla talet. Win win!

 5. Elli skriver:

  Håller med!! Räddar även vid matning när det trotsas med att ej äta, babblarna på och oj vad det gapas
  PS: rekommenderar även Pino!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..