Barns olika faser

Det är tur att det mesta med barn ”bara” är faser. Elsa sover ju hela nätterna, eller ja, inte längre tydligen, men innan gjorde hon det. Och då känner man ”yeeeees jag har ett barn som sover hela nätterna.” Och jag har inte varit sen att berätta det för folk som frågat hur hon sover. Jag har ju liksom varit malligt nöjd över hur bra det går och att både hon och jag får sova flera timmar i sträck. Jag minns tillbaka till spädistiden som inte alls var så längesen då hon max sov tre timmar i sträck. Då tänkte jag ”det är bara en fas, det går över”. Ett mantra som för övrigt är bra att repetera är ett citat från Sagan om ringen (eh, tror jag…? Eller…nä?) This too shall pass. För så är det ju. Hur det än är, good or bad så kommer det att gå över. Man får helt enkelt passa på och njuta av den tiden man är i just precis nu, för den tiden kommer aldrig tillbaka.

Jag har blivit sååå mycket bättre på att leva i nuet sen Elsa kom och slutat längta till andra dagar och saker. Visst kan jag längta till fredag när det är måndag, men de här dagarna med Elsius hemma kommer aldrig någonsin tillbaka så jag njuter så mycket jag bara kan. Hoppas att ni har en bra start på onsdagen, en av mina favoritdagar i veckan. Speciellt när jag jobbade. Om jag tänker mig veckan som en backe så är måndag botten som sen stegrar till tisdag och toppar på onsdag och där går backen nedåt igen och söndag landar nästan på botten igen. Fattar ni? Haha.

FullSizeRender-8

 1. Emmy skriver:

  Det är ju inte så ofta man får se dig i en neutral ögonsminkning så måste passa på att berätta hur fin du är i det (ja annars också såklart)! 🙂 kram!

 2. Mia skriver:

  Trodde också Sagan om ringen citat- men såg nu på wiki:
  ”This too shall pass” – Confucious to the King of Lu, 500 BCE.
  Liiite tidigare än så haha!

  Härligt att du trivs så bra med allt! Kommer ihåg din rädsla för post partum depression, du verkar ha klarat dig bra 🙂
  Kram!

 3. Johanna skriver:

  ”det är en fas” är mitt mantra också. Men alltså jag längtar såå efter en enda natt utan upphackad sömn, det funkar för okej med två matningar på natten men när jag läser om andras hela nätter känner jag att det vore SÅ skönt om han iaf sov 5-6h i sträck :). Det vore drömmigt tänker jag.

 4. Lina skriver:

  Vilken härlig bild. Du är så himla söt 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..