Grötfest

Idag fick Elsa banangröt till lunch och hon älskar det. Dock har jag inte börjat ersätta ett helt mål än utan hon får en mindre portion ersättning efter gröten. När bör man byta ut ett helt mål? Elsa har tyckt om allt hon har smakat hittills och det är så himla roligt och det känns inte som att det kommer att bli några problem att övergå till mat sen. Elsa äter dessutom gärna själv med skeden om man ger henne den. Det blir minst sagt kladdigt. Riktigt riktigt kladdigt…

image

 1. Johanna skriver:

  Min son är 5,5 månad och äter ersättning på morgonen, gröt till mellanmål, en liten burk mat till lunch, gröt till mellanmål kring 14 tiden. En liten burk till middagen vid 17. En banan vid 19 och ersättning vid 20.30. Han har visat intresse från första stund och har inte mått dåligt av det. Körde samma med äldsta sonen och det gick också bra. Tusen tack för tvillingpodden!!

 2. Jessica skriver:

  När vår son va 6 månader ammade jag sista gången, då hade jag ammat bara morgon och kväll ett tag. Så då körde vi med bara mat! Han har alltid älskat de men vi började väldigt försiktigt och har aldrig vart några problem med hans mage! Lycka till <3

 3. Emma skriver:

  Vid 5 mån bytte vi ut två mål mot gröt (morgon och kväll). Vid 6 mån fick han även en burk mat till lunch och vid 8 mån ammade han endast på natten och åt mat på dagarna!

  Det viktigaste är att ni tar det i en takt som passar er och att Elsa fortsätter gå upp i vikt!

  //Emma

 4. Therese skriver:

  började byta ut nått mål om dagen vid 6 månaders ålder. Sen får de ta den tid de tar 🙂 Lycka till!

 5. Va söt 🙂 Hade förträngt allt gegg haha men snart får jag uppleva det igen <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..