Veckans invägning

Den här helgen var första gången jag gick över min veckobonus (Viktväktarna). Innan har jag varit 100% strikt men jag var ute i lördags och översteg mina points när jag tog in min tredje shot, men det var det värt för jag hade superkul! Vågen visade ändå minus idag. – 1,0 kg för att vara exakt! Det betyder att jag nu har nått mitt första delmål – 10 kg innan julafton. Min totala viktminskning sedan den 28/9 då jag startade med Viktväktarna är 10,1 kg. Helt otroligt härlig känsla! Dock har jag en liten sorglig känsla i kroppen som överskuggade glädjen. Igår tog jag en bild som jag tänkte skriva ett inlägg till om min kropp. Jag har försökt hitta skidkläder eftersom att vi ska till Åre på torsdag men min nedre del av kroppen drar XXL i MANSBYXOR. Jag skojade om det här i veckans poddavsnitt, men det är faktiskt inte roligt. Det är förnedrande. När jag låg och funderade på det igår kväll tänkte jag att jag kan lika gärna skita i allt. 10 kg spelade liksom ingen roll, jag kan ändå inte ha den största storleken i kvinnliga skidbyxor från en vanlig sportaffär. Jag kände mig som världens största person. Men efter en natts sömn och minus på vågen känner jag mig ändå stark. Jag är fan en superperson! Jag är 100% mamma, frilansar som journalist, poddar, bloggar och försöker hålla någorlunda städat hemma och ändå lyckas jag gå ner 10 kg på lite mer än två månader. Jag förtjänar faktiskt inte att jag klankar ner på mig själv. Jag ska ge mig själv en klapp på axeln och världens längsta kram – för jag är så jävla grym!

För er som vill läsa om tidigare invägningar kan ni gör det här:
– Första veckan
– Andra veckan
– Tredje veckan
– Fjärde veckan
– Femte veckan
– Sjätte veckan
– Sjunde veckan
– Åttonde veckan 
– Nionde veckan

Här är den – underkroppen som drar XXL. Nu även kallad superkroppen. Tänk vad kropp och hjärna kan åstadkomma om de bara samarbetar!

FullSizeRender-25

 1. Wohoooo! Du är ju helt fantastisk! Och helt otroligt vacker som du är, både på utsidan och insidan(som det verkar av din blogg;)) Och storlekarna på skidbyxor måste ju vara ett skämt då eller? Som med alla andra kläder, de större storlekarna blir bara mindre och mindre. Inte bra alls. När min dotter växer upp kommer hon väl kunna ha ”vuxenstorlekar” redan vid 10 års ålder känns det som…

 2. Första jag tänkte när jag såg bilden på indragen: dääär du vilken härlig rumpa Har samma problem, de som gör kläder fattar inte ett skit. Min man har S i byxor och kläder och jag har l. Jag skulle kunna klämma ner mig i m men jag vill kunna röra mig. Vi satt på McDonalds häromdagen och jag kom på mig själv med att försöka stoppa ner en valk i byxorna men gav faktiskt fan i det. Jag är snart 30, har en fin dotter och gillar livets GÖTTA! Fan vad jag tycker du är snygg Jessica!

  1. Skrattade befriat när jag läste om din ”valk”. Vem har inte varit på något ”onyttigt ställe” och blivit medveten om det som putar ut här och där. Våra valkar har precis samma rätt att vara där som bengetterna! 🙂

 3. Så jäkla trist det där med skidbyxor. Jag har alltid haft L i alla typer av byxor och jag ser inte mig själv som överviktig. Jag är bara bred om röva så att säga 😛

  Iaf, det syns inte bara -10 kg på vågen – det syns väldigt tydligt på dig att du gått ned! Du är jättefin! Mind over body, grymt att du kämpar på! Så inspirerande!

 4. BRA Jobbat!!!!!! Du är skitduktig!!!! Och angående skidkläder, jag hatar hatar HAAATAR det. Fattar inte hur dom syr damstorlekarna. Varför kan man ha Large i andra kläder/Jackor men Large i skidbyxor är som en jävla XS… hatar hatar hatar!!! Men nu har du fixat byxan så nu äre bare åå ååååk!! Och vinna slalomtävlingen mot Angelica 😉

 5. Bra inställning Jessica!!
  Du är ju grym, skit vad det står i lappen på ett par termobyxor, det definierar inte vem du är.
  Och sedan spelar det ju fan ingen roll, du är Hot mama ändå!

 6. Så himla imponerad! Dels är du så himla duktig och disciplinerad och dels sjukt snygg!

  Jag önskar att jag också kunde!

 7. Det kniviga med skidkläder är att det inte är någon stretch. Är du inte proportionerlig så funkar det inte. Om man inte går upp typ 3 stl plus från vad man egentligen har. Jag har ett ”normalt” bmi och min kropp är formad på ett rätt vanligt vis. Skulle antagligen behöva xl. Och det skulle vara precis. Rumpa och höfter does that.

  VV verkar ju funka skitbra för dig! Du har förlorat tio kg som du aldrig behöver förlora igen. Detta är den stora utmaningen, vinna mot sitt eget tvivel.

 8. Men skidkläder är ju fan hopplöst jämt.. har alltid haft problem med dom oavsett normal vikt eller ej just för de ska va så jäkla slimmade runt midja,lår osv. Och det känns som de bara görs för en kroppstyp. Så ta inte åt dig av det, dom gör de flesta deprimerade!

 9. Du är superfin Jessica ❤ Tvivla aldrig på dig själv. Du ska vara stolt att du gått ner alla dessa kilon och samtidigt kunnat ha fokus på alla andra bollar du har i luften! Skickar världens längsta kram 🙂

 10. Jag halkar in på din blogg lite då och då, trots att jag kanske inte alls tillhör typiska loppi- eller-vilken-annan-föräldraportal-som-helst huvudmålgrupp (är 23 och jättemycket singel och vill inte alls ha barn eller något sånt på ett bra teg hehe). Däremot har jag aldrig kommenterat men nu kände jag att jag var tvungen, för skidkläder för tjejer är DET STÖRSTA SKÄMTET. Och det kommer från mig som är väldigt skidintresserad, älskar att åka både i pist och off pist, har säsongat osv. Så jag är hyfsat insatt. Jag är 178cm lång, och är nog väldigt ”genomsnittligt” (så luddigt vad det ens är eftersom alla egentligen väl mer eller mindre är sin egen normal, men hoppas du förstår vad jag menar!) kropp sett till storlek, drar 40-42 och mycket av det beror på min längd, brukar få gå upp en storlek bara för att saker inte ska bli för korta liksom. Tränar mycket vilket man nog kan se, framförallt på mina ben som har ganska definierade lårmuskler. Och det är just det som ställer till det med skidkläder, jag har ständigt problem med att hitta byxor som till att börja med ens går över knäna, och gör dom det så vill man ju även kunna röra sig i dom, och typ böja sig ner, men det brukar inte gå det heller. Som sagt, det är ett skämt hur snäva storlekarna är, vilket jag tycker är så provocerande i och med att man som skidåkare ju BEHÖVER ha starka benmuskler. När jag har säsongat har mina byxor blivit tightare med tiden för att lår-och rumpmusklerna har blivit större, åker man skidor varje dag i flera månader blir det ju så, men det verkar inte företagen fatta? Att det behövs plats för muskler.
  Det är också intressant att jämföra utbudet för killar och tjejer, framförallt när det kommer till mer tekniskt avancerade plagg för friåkning, det finns betydligt mer och är lättare att få tag på till killar än tjejer, ”för att det är fler killar som åker och är mer insatta”, MEN HUR SKA MAN SOM TJEJ ENS KUNNA BLI DET OM DET INTE FINNS NÅGOT hallå? Blir så trött. Så ta absolut inte åt dig, det är fan hopplöst. Men ett tips är att kolla på modeller som klassas som mer freeride, de brukar vara större i modellerna för att det ska vara mer loose fit, och kolla även efter soft shell som brukar vara stretchigt och inte helt stumt. Uteslut inte att kolla dammodeller, helt plötsligt dyker det upp något som slinker på ”fast det bara är L”, och jag upplever (trots allt ovan nämnda) att tjejgrejerna sitter bättre på då de ändå till viss del är figursydda, alltså inte helt raka över höfterna som istället gör att det blir glappigt i svanken t.ex.
  Förlåt för lång kommentar, men det var skönt att få skriva av sig lite. Lycka till i Åre och keep up the good work med allt, både VV och bloggen och allt annat 🙂

 11. Får jag berätta en hemlis för dig? Jag är född bred över axlarna. Helt enkelt benstommen är sån så det är inget vikten påverkar. Detta var min stora sorg i tonåren. Kände mig stor och fet fast jag idag ser på foton att det inte stämde alls. Jag var tom smal (då). Jag såg alltid mina breda axlar som något som bestämde och begränsade mitt klädval. Jag var inte den lilla och nätta som jag så hett velat vara. Jag växte upp och jag måste erkänna att det hängde med lite grann. Kom som inte ifrån tanken på mina breda axlar. Så träffade jag min man. När vi varit tillsammans ett år så frågade jag hnm vad han allra först sett hos mig. Övertygad om att han skulle säga mina ögon. Han såg lite blyg ut och så säger han. ”Jag såg att du är bredare över axlarna än baken och det har jag alltid tyckt är så snyggt på en kvinna.” Jag tappade hakan kan man lugnt säga. Det hade ALDRIG föresvävat mig att någon enda kunde se mitt hatobjekt som attraktivt. Från den gången har jag inte förbannat mina breda axlar en enda gång. Fixeringen försvann. Det jag hatar mest kan någon annan älska. Jag är vacker som jag är skapad och när skönhetsidealen och magasinen säger åt mig hur jag ska klä mig för att dölja mina breda axlar så skrattar jag. De förstår fortfarande ingenting… Som du nog förstår sitter inte skidkläder nåt bra på mig heller! Du är stark, du är vacker, du är modig, du är en underbar mamma, du delar med dig av dig själv, du ger dig inte, du fortsätter kämpa och växa. Mer än halva jordens befolkning älskar ordentliga bakar. (Inte för att du behöver bry dig om det det allra minsta, men det kan ju vara lite roligt att tänka på) Räta på ryggen och var stolt! Kram!

 12. Jag fick skidbyxor i födelsedagspresent här om dagen av min svärfar…min käre sambo hade sagt att jag har storlek S så jag fick ett par i stl 38. Asså jag ville skrattgråta för jag kunde absolut inte FATTA hur fel min sambo kunde ha i storlek, jag som jämt klagar på att jag gått upp så mycket i vikt osv. Åkte och bytte till rätt storlek där kassörskan lite snoffsigt sa ”ja dom här är ju storlek 38..”. Tänkte på efterhand att min kropp VET jag ju aldrig passar de flesta underdelar för jag har en stor rump, men min sambo ser mig inte som någon gigantiskt ful flodhäst, snarare motsatsen…det är ju jag som klankar ner på mig själv och det måste jag fan sluta med.
  Tycker du är as het! Skit i skidbyxorna och kämpa på med VV, du är ju min pepp och inspo när det gäller att ändra livsstil och träna! Du har ju lyckats sååå bra!
  Kraaamm!

 13. Tycker att du är fantastiskt vacker! Och faktiskt helt perfekt oavsett hur du bestämmer att du vill se ut, för det ligger så oerhörd stigma i storlekar och hur man ska och inte ska se ut.

  Du var vacker innan och du är vacker nu!

 14. Kolla på Zizzi, köpte skidbyxor där för några år sen. Och de är kanon och har lite mer kvinnlig form än XXL i herrstorlek.
  Du är dessutom strålande, fortsätt kämpa! Du är super duktig!

 15. Du är så himla härlig och inspirerande Jessica. Fortsätt så!
  Angående skidbyxor så funkar de inte om man inte har raka former. Jag skulle köpa mig ett par nya förra året och fick också en chock i hur många storlekar jag fick gå upp och hur jobbigt det var när ingenting passade som man trodde man kunde ha. Men det stoppar en inte för att ha kul i backen, det är bara en lapp på ett par sjukt konstigt sydda byxor. Hoppas ni får det bäst i Åre!

 16. Helt rätt! Ge dig en klapp på axeln för allt hårt slit, och tacka din kropp för hur grym (och snygg) den är! och du.. Herrstorlekar går faktiskt inte att jämföra med damstorlekar, de byxorna du provade motsvarade förmodligen L eller XL i damstorlek, sjukt skevt att kvinno- och mansstorlekar är så olika. Antagligen för att vi kvinnor ska känna oss ”mindre och mer kvinnliga” medan männen ska känna sig större och på så vis ”mer manliga”. Skit i dem sjuka idealen, dra på dig ett par brallor som passar, och ha skitkul!

 17. Måste bara få säga att jag är rätt ”kräsen” över vad jag tycker är snyggt o vilka som är snygga. Men jisses kvinna, du har ett vrålsnyggt ansikte o din kropp är otroligt fin och kvinnlig på ett snyggt o i mina ögon attraktivt sätt. Älska dig själv o dina fantastiska former och va så jäkla stolt o nöjd över dig själv över vad du åstadkommit med din viktnedgång o dig själv. Du har en bebis för Guds skull, det tar energi o tröttar ut en, det gör en ibland irriterad o sugen men ändå lyckas du så jäkla bra. Så räta på din ursnygga kropp o ge dig en klapp på axeln för du är grym! O ibland måste man få ta del av livets goda utan att få dåligt samvete, man kan inte bara leva på frukt o grönt, ibland måste det få slinka ner både bubbel o choklad. All kärlek till dig Jessica !!

 18. Testa butiken med namnet XXL, de har mkt och billigt, ej sponsrat el så för dem men värt att kolla där
  Kämpa på, kläder avgör inte ens skönhet, åk naken i backen i bästa fall ❤️

 19. Jessica, du är en fantastisk människa som har åstadkommit så mycket i livet och kämpar på för att få ihop det. Oavsett vad du väger är du så jäkla bra! Tyvärr är man ju själv sin största kritiker och det är jättesvårt att inte vara det och jag har full förståelse för att det känns supertrist att behöva köpa skidbyxor i strl XXL på herravdelningen men du är en bra bit på vägen på din viktresa och är verkligen en inspirationskälla! Låt inte de där dumma storlekarna hindra dig från att ha roligt. Du är du mer är värd. Kram!

 20. Åå fina Jessica jag hade exakt samma problem som du förra vintern. Födde min dotter i augusti 2014 och hade kämpat å gått ner ca 8kilo till vi skulle till fjällen i februari 2015. Fick köpa skidbyxor för herrar storlek XL å ha dom uppknäppta. Har i vanliga fall storlek 42/L i byxor. Kändes så förnedrande att prova skidkläder. Tycker inte att du ska ta åt dig av att vinterklädesindustrin är lite skev i storlekarna. Du är grym som orkar hålla kosten å 10 kilo på ca 2 månader är helt otroligt bra!! Bra kämpat å ge inte upp, du är bäst 🙂

 21. Kom ihåg att ditt värde inte sitter i vikten!!! Tror att en stor del av en lyckad viktminskning är att börja tycka om och acceptera sig själv NU, inte efter att man gått ner vikt och nått sitt mål. Lyckas man med sin viktminskning har man självklart gjort en superbedrift men det är inte däri ditt värde ligger! Sen är det väl inte helt lätt enkelt att bara ändra mind set. Blir bara lite ledsen ibland när jag lyssnar på podden (som jag älskar!) när jag hör dig prata ”illa” om dig själv och önskar att du kunde känna för dig själv vad vi lyssnare och läsare uppenbarligen gör, dvs att du är fantastisk:)

  1. Ja, jag håller med! Det är lätt att snöa in sig på siffrorna. Jag måste lära mig att älska mig själv oavsett vad som står på vågen, såklart. Stor kram!

 22. Du glömde en positiv sak om dig själv….Du är ett föredöme o inspirationskälla för många med din härliga inställning o pepp! Heja dig! 🙂 Jag har 4 kg ”kvar ” att gå ner egentligen (enligt mig själv) för att nå samma vikt som innan förlossning för ett år sen. Vissa dagar är jag såå mån om att det ska ske o andra dagar orkar jag inte bry mig utan tänker att jag är rätt het som jag är 🙂 Tänk vad fantastiskt om vi kan vara föredömen för våra döttrar att man kommer långt med att vara stark i sin kropp o snäll i sitt hjärta!

  1. Du har helt rätt! Tack snälla för fin kommentar. Jag vill vara världens bästa förebild för Elsa. <3 Kram!

 23. Jag brukar inte kommentera MEN jag vill bara säga att jag tycker verkligen du är jättefin Jessica!! Du ska vara stolt över dig själv!! <3

 24. Bra inställning! Och bra kämpat med ditt mål!! När jag bodde i Åre hade nästan alla stooora skidbyxor (tänk snowboardåkare) så där fanns massa fina byxor som var snygga fastän de var ”stora”. Testade i Göteborg innan jag flyttade och jag fick inte i min rumpa i några.. så utbudet verkar variera. Tack för en härlig blogg

 25. Om du drar XXL för män så måste det ju finnas många personer som inte kan köpa skidkläder över huvud taget! Så stor är du ju inte liksom… Bra jobbat med VV!

 26. Hej! Jag tycker du har en fantastisk figur. Så där ser en kvinna ut. Kilon sätter sig olika på olika kroppar och det är fint. Det bästa vi kan ge våra barn är att älska oss själva som vi är precis som vi älskar dem som de är. Jag har oxå därför bestämt mig för att älska alla mina kilon och anstränga mig för min hälsa och styrkas skull inte för utseendet eller storlekar på kläder! Lycka till med din resa!

 27. Bra jobbat och grattis till att du nått ditt mål.
  Angående mansbyxorna… Tänk på att de inte är sydda för tjejer. Mansbyxor är sydda för mån som har smala höfter och vi kvinnor är ju breda just där. Så även om du går upp i storlek på dem blir de ju inte så mkt större över höften som man skulle vilja eftersom de inte är sydda på sånt sätt. Tycker du ser grym ut!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..