Sova hela nätter – tips

Bästa bästa ni! Jag behöver era bästa tips nu. Av alla era kommentarer om välling har jag förstått att E kanske inte alls är hungrig när hon vaknar var tredje timme utan att hon gör det av vana. Hur vänjer man av henne vid att äta på natten? Ska man bara försöka söva om henne igen? Jag såg också att någon skrev att man kan försöka få henne att lära sig somna om själv. Är det lättare för henne om hon sover i eget rum? Jag behöver verkligen alla tips jag kan få för jag känner mig helt vilse. Det vore ju hur skönt som helst för både Elsa, mig och Ibbe om hon inte vaknade var tredje timme för att äta. Elsa blir 7 månader på tisdag och hon lär sig otroligt mycket varje dag nu, jag tänker att det säkert spelar in att hon sover oroligt? Snälla kom med era bästa sovtips, det skulle vara guld värt!

FullSizeRender-4

 1. Lara skriver:

  Min son på cirka sex månader sov hela nätter fram tills cirka 3-4 månader sen vände det och då började han vakna flera ggr per natt. Efter ett tag gav vi hobon mat när han vaknade och då somnade han om och sov iallafall några timmar i streck. Men nu flr cirka en månad sen så hjälper det inte att få mat längre utan han vaknade fortdarande typ en gång i timmen. Vi håller på att försöka avänja honom men mat på natten och i fyra dagar nu har han inte ätit på natten alls, varav en natt han sov hela natten. Tror inte riktigt det finns några supertips utan man får helt enkelt ta en del jobbiga nätter. Han vaknar fortfarande rätt ofta men nu funkar det med att ge lite vatten och napp, ibland stryka lite på huvet eller ta upp och vagga en kort stund. Hoppas fortfarande att han ska sova iallafall några timmar i streck om några dagar!

 2. Tania skriver:

  Min lilla kille åt var tredje timme dygnet runt tills han var 8 månader. Då kände jag att det var nog. Han åt liksom sämre på dagarna pga all mat på natten också. Så på 8 månaders dagen flyttade han till eget rum. Plus att vi vande av med nattmaten. När han vaknade fick han nappen och vi strök och strök tills hans somnade om. Första veckan var inge kul. Vart mycket spring mellan rummen och lite sömn. Men! Efter den veckan vaknade han senare och senare för att efter 3 veckor inte vakna alls! Han sover från 19:00 till 07:00-07:30. Och han äter mkt bättre! Nu är han 11,5 månad och vaknar ibland vid 05:00 och har svårt att somna om själv men då får han flaskan med ersättning. Men det händer så sällan så det räknas inte. Mitt tips är att inte ge mat när hon vaknat. Bara närhet och tålamod. Ha målet i sikte så funkar det. Och natta i hennes egna säng! Då om hon vaknar känner hon ju igen sig och kan tryggt somna om igen. Vi nattade alltid i våran säng och bar över sen men det funkade inte bra.

  Och testa att blanda in vällingen successivt. Vi blandade typ 70% ersättning och 30% välling och ökade allt eftersom. Kan vara bra för deras mage att vänja sig också då det oftast börjar bli mer fullkorn i vällingen ju äldre se blir. Och prova er fram på olika vällingsorter. Annars funkar det ju att ge gröt typ 1 timme innan hon ska sova och ge lite ersättning i samband med att ni lägger henne i sin säng. Kan förvarna om att det blir jobbigt för ryggen att hänga över spjälsängenskanten, men det är fan värt för att få sova hela natten ostörd. Lycka till!!

 3. Sara skriver:

  Hej! När vi skulle få bort vällingen på natten så tog det ett par (2-3) dagar innan det accepterades av sonen. Det var mycket ledset och argt och vi kramade, tröstade och gav napp.
  Det var jobbigt men det blev lättare för varje natt och gav bättre sömn åt hela familjen :).
  Lycka till!

 4. Mikaela skriver:

  Har väl egentligen inte haft några större problem med störd sömn men när sonen var liten så vaknade han runt 1-2 gånger per natt. När han sedan fick eget rum vid tre månader sov han mellan 22 och 05-06 och när välling introducerades vid 6 månader så fick han bara den på kvällen och sov sedan till 08. Hursomhelst är det kanske inte jämförbart men vi alla upplevde att vi sov bättre när han fått eget rum. Han gjorde helt plötsligt inte så mycket läten ifrån sig när han sov.

 5. F skriver:

  Mitt bästa tips är babycoachen.se. Amanda som driver det räddade oss. Eftersom att alla barn är olika och vi testade 1000 olika metoder så gav vi upp. Och fick hjälp av Amanda. Innan hon kom med en sovplan för oss så ställde hon jätte många frågor och skräddarsydde en plan till oss. Och det hjälpte på en gång.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..