Välling för eller emot?

Elsa vaknar var tredje timme på natten och är hungrig och får då ersättning. Nu undrar jag hur ni tycker och tänker kring välling? Jag vet att det är ett ämne som är väldigt omdebatterat och jag har inte hunnit sätta mig in i det än. Vad är fördelarna med välling respektive nackdelarna? Jag ska såklart läsa på så mycket det bara går innan vi tar ett beslut om vi ska ge Elsa välling eller inte, men jag vill veta hur ni tänker kring välling? När jag gör en snabb googling ser jag ju att det är väldigt många som är emot välling. Just nu är banangröt Elsas stora favorit! En annan favorit är Bambi som hon fick i doppresent. Hon älskar att dra den fram och tillbaka i snöret över golvet.

IMG_6128

 1. Bella skriver:

  Vi har fortsatt ge hipp ersättning istället. 2;an eller 3:an beroende på vad som finns på affären. Det känns bättre än välling. Kram !

 2. Frida skriver:

  Vi ger en större flaska ersättning på kvällen (180ml vatten – 210 ml färdig ersättning) jämfört med vad han får om dagen (150ml vatten – 180 ml färdig ersättning) samt en portion gröt ngn gång under natten. Tror att den sista flaska med mer ersättning gör att han sover bättre under natten. Sover oftast mellan 22-05/06. Vaknar några tillfällen men vill bara ha nappen eller nallen.

  Hoppas att hon snart sover bättre

 3. Anledningen till att jag inte kommer att ge välling är att den innehåller maltodextrin, ett ämne som sockerchockar kroppen och därav är många barn ”beroende” av välling och har svårt att sluta, sockerchocken gör att barnet blir trött då kroppen måste jobba (som matkoma) vilket säkert underlättar vid nattning men jag gillar inte själva tanken på det. Maltodextrin finns även i Sempers barngröt från 4mån banan och ris, så den ger jag inte heller, vet inte om det är i alla. Tydligen så svarar Alla vällingtillverkare att maltodextrin inte alls är farligt och det är säkert inte farligt men vad den gör mot kroppen är inget jag ge mitt barn. Sen vad du och alla andra gör spelar mig ingen roll, passar för välling för er så kör på det 🙂 jag ville bara skriva varför jag inte kommer ge välling.

  1. Louise skriver:

   Vi har valt att inte ge välling av precis samma anledning, maltodextrin. Tycker inte det känns bra att det finns i tex. sportdrycker. Dottern får hemmagjord havregrynsgröt på kvällen och ibland en flaska HIPP nr 2 inför natten. Vaknar aldrig hungrig. Så väljer vi att göra och andra gör som dom vill göra 🙂

 4. Agnes skriver:

  Min dotter blir 1 år nu på julafton. Hon har fått välling som ett sista mål på kvällen i sängen. (Borstar tänderna efteråt såklart) Sen somnar hon gott i sin säng bredvid vår säng. Från kl 19-07.30 ca Välling blir hon ordentligt mätt på och har funkat bra.

  /Agnes

 5. Emma skriver:

  Egentligen behöver du inte tveka alls för gröten innehåller precis samma sak som välling, gissar att det är maltodextrin du syftar på. Det är bara två olika sätt att ge det på och något olika konsistens. Vill man ge sista målet i stolen vid matbordet, ge gröt, vill ni ge flaska i sängen eller kanske på natten, ge välling.

  Är det sempers banangröt ni ger? Det är ju väldigt omdebatterat det här med ris och rismjöl… Jag är själv lite skeptisk till att ge min dotter risgröt pga larmen om arsenik, men å andra sidan fick min stora dotter som nu är 4 år risgröt de första månaderna i hennes liv och då visste jag ju inte annat!

  Själv tycker jag välling är toppen! Hoppas att lilltjejen på 7 månader snart ska tycka bättre om det än mjölken från mig! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..