Hon sov hela natten – utan att äta

Alltså TACK för alla era tips! Vi provade ge Elsa en slurk välling igår kväll innan hon skulle sova men hon tackade vänligt men besämt nej till det. Det var inte en smak för henne tydligen, haha. Hon fick ersättning som vanligt, somnade vid 19, vaknade vid 23 och var hungrig, fick ersättning igen, sen matade jag henne inte förrens 06.30 imorse. Hon vaknade jättemånga gånger och pep lite men då fick hon nappen och min hand att hålla i så somnade hon om. Jag och Ibbe har pratat om att hon ska få flytta till eget rum i början på nästa år. Jag tror faktiskt att hon blir störd av oss, för när hon sover ensam innan vi går och lägger oss så sover hon väldigt tungt. Jag är såååå tacksam för alla era tips, ni är bäst!

IMG_6234
Vet ni vad som hände efter matningen 06:30? Hon somnade om – till 08:30. Heeeelt otroligt! Jag la henne mellan oss vid 06:30 bara för att det är så otroligt mysigt. Det bästa jag vet är när hon ligger och trycker sina små tassar mot min rygg. Imorse tänkte jag på att det inte är så länge sen hon låg i magen och sparkade runt. Jag vill verkligen vara gravid en gång till i livet, det är helt fantastiskt på så många sätt även om jag hade väldigt ont, speciellt i slutet av graviditeten.

 1. Emelie skriver:

  Åh vad skönt!!! Kram

 2. Annso skriver:

  Testa att blanda ihop ersättning och vällingen så att hon ”vänjer” sig med smaken, och att det blir en mildare övergång för magen 🙂
  Och vänllingen är ju tjockare, men blandar man med ersättning så kan de bli lösare och våra barn har på då sätt blivit vana med både smak och konsistens 🙂

  Vår granne var så förtvivlad när hennes första barn inte ville ha välling. Eller, hon ville ha men sög inte i sig vällingen. Blev bara frustrerad och knölig så fort Jon fick flaskan..Tills jag av en slump frågade om hon hade rätt storlek på hålet i nappen. Hennes min då när hon inser att hon heeelt har missat att man ska byta nappar i nappflaskan var ganska obetalbar, och vi kan fortfarande skratta gott åt det än idag 🙂

 3. Linnea skriver:

  Hej! Min lilla, numera STORA Greta gillade inte heller välling i början. Spottade och fräste. Hon ammades bara, så hade aldrig smakat ersättning. Men när vi provade att ta hälften / hälften av ersättning och välling så slank det ner direkt. Tig kanske bara 20 ml av båda, för att sen öka det. Det tog inte alls många dagar innan hon åt full ”portion” med bara välling. Tror också att hon stördes av oss när hon sov i samma rum som oss, så hon bytte till eget vid 9 månaders ålder. Ammade 1 natt då, sen slutade hon med det också…. Kram

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..