7 månader idag

Idag är det exakt 7 månader sen Elsa valde att komma ut och göra mig och Ibbe sällskap. HÄR är första delen där jag skrev om min långa och bitvis riktigt jobbiga förlossning. HÄR hittar du del två av min förlossningsberättelse. Det har hänt så otroligt mycket under de här 7 månaderna. Det är de längsta och samtidigt kortaste månaderna i hela mitt liv. Tänk att hon har gått från att vara en liten spädis till att kunna skratta och ta sig fram över golvet på så kort tid! Här är några saker som hon har lärt sig hittills:

 • Vinka (det gjorde hon första gången igår)
 • Skratta högt (och ofta)
 • Äta med sked (det mesta hamnar dock utanför munnen)
 • Vända sig från rygg till mage, och mage till rygg (och ta sig från ena sidan rummet till andra, utan att krypa)
 • Bajsa i toaletten (Hon gör det hela tiden nu)
 • Trycka på knappar på leksaker
 • Dansa (jag måste visa ett filmklipp för er när hon dansar, det är otroligt gulligt)
 • Klappa Signe (eller ja, hon tar ett hårt tag i hennes päls. Tur att Signe inte är håröm)Du gör mitt liv komplett Snyltis! <3
  Skärmavbild 2015-10-22 kl. 18.58.56

   

   

 1. Martina skriver:

  Åh visst är det kul med toan? Våran lilla som är 8 mån (13 april) bajsar på toan hela tiden också, sedan snart 2 månader tillbaka. Är så stolt och glad att hon gör det. Underlättar verkligen vardagen!

 2. Susanna skriver:

  Åh vi har en 4månader gammal tös som vi också (prestigelöst) ”toa” tränar sen två veckor tillbaka. Inget tvång, känns det bra, hon är glad, så håller vi henne över toaletten vid blöjbyten. Har funkat jättebra! Ingen nummer två än, men nummer ett flera gånger De är ju nya rekommendationer från bvc att börja potträning från 10mån, men vi tänkte det kan ju inte skada att börja så tidigt som möjligt om det känns rätt. Topp tycker jag!

 3. Sara skriver:

  De utvecklas så fort och lär sig så mycket under första året alltså, det är helt sjukt 🙂 Min tjej är 5 1/2 månader och jag blev så stolt häromdagen när hon lärde sig att ”prutta med tungan” hahaha. Hon härmade mig och sen dess är det hennes favoritgrej att göra. Att bajsa på toaletten är ju helt fantastiskt kul (och smidigt) att hon kan redan.

  1. Sara skriver:

   Elsa alltså, inte min lilla Tuva 🙂

 4. Oj, vad tiden går fort, tyckte inte det var länge sedan jag började läsa din blogg men tiden går och lilla fröken redan 7 månader. nu händer det mycket med dom små i utvecklingen, men hon är så söt lilla Elsa. Ha en god och härlig första jul med Er ängel.

 5. Det är otroligt hur fort de lär sej saker tänk om man kunde hålla den takten även som vuxen 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..