Veckans invägning

Måndag = vägdag för mig. Jag undrar när jag ska sluta känna mig pirrig/ha ångest/vara förväntansfull innan vägningarna. Det är samma sak varje måndag. Hjärtat slår några extraslag när jag ska kliva upp på vågen. Under veckan som gått har jag skött mig och räknat allt jag ätit och druckit. Jag är så besviken på veckans resultat. –0,4 kg. Minus är alltid minus men jag hade hoppats på en större siffra efter en skötsam vecka. Det hjälper inte heller att jag har mens och känner mig som en boll. Det är konstigt egentligen. Förra veckan visade vågen –0,1 kg och jag var superglad för den siffran, nu är det mer minus men ändå är jag megabesviken. Jag har bestämt mig för att lägga i en högre växel nu. Om jag ska nå min målvikt till sommaren (jag har egentligen gett det ett år, men jag vet att jag kan nå min målvikt innan juni blir juli om jag ökar nu) så måste jag lägga på kolet! Idag blir det hemmaträning och dessutom tänkte jag prova att inte äta hela min veckobonus den här veckan och nästa. Jag har ett visst antal smartpoints att äta på en dag (jag kör Viktväktarna) och sedan har jag en veckobonus som är massa points att sprida ut på veckan. Jag sparar alltid min veckobonus till helgen och äter godis eller dricker vin eller äter hämtmat. Att strypa veckobonusen helt blir förmodligen för drastiskt för mig så jag tänker att jag ska äta hälften under två veckors tid och sedan utvärdera. Hur går det för er andra?

För er som vill läsa om tidigare invägningar kan ni gör det här:
– Första veckan
– Andra veckan
– Tredje veckan
– Fjärde veckan
– Femte veckan
– Sjätte veckan
– Sjunde veckan
– Åttonde veckan 
– Nionde veckan
– Tionde veckan
– Elfte veckan
– Tolfte veckan
– Trettonde veckan
– Fjortonde veckan

FullSizeRender-16
Världens bästa träningskompis och extratyngd!

 1. Anette skriver:

  Härligt att följa din viktresa. Bra kämpat!

 2. Hej Jessica, jag undrar om vad du tycker om den kritik som ibland riktas emot viktväktarna. Problemet med det är att det blir väldigt mycket fokus vid siffror på en våg och poängen i maten istället för god hälsa och kvalite på maten. Det är många som upplevt att de långt efter endast tänkt på mat i form av poäng, inte något som är bra för en. Kram!

  1. Hej Michelle.
   För mig skulle det inte fungera utan fokus på siffror. Det är inget tvång att väga sig heller, så vill man bara följa att räkna points i kosten kan man ju göra det. För mig är det lärorikt att lära mig att prioritera och det leder till god hälsa och kvalité på maten. 🙂 Kram J

 3. Lova skriver:

  Heja! Du är superduktigt 🙂 Det går alltid upp och ned när man ska gå ner i vikt. Jag gick ner 40 kg med lchf för 2 år sedan och vid ett par tillfällen stod vikten still ett tag och plötsligt rassla det till igen. Men när det bara var 5 kg kvar fick jag äta lite mindre motionera lite mer så försvann dom också 😉

 4. Jenny skriver:

  Hej!
  Jag började med Vv för en och en halv vecka sen. Gick ned 1.9 kg på första veckan. Stolt! Är också helt förvånad över hur mkt man får äta med Viktväktarna.
  Jag tänkte gå ned 15 kg. 6 kg är helt tvunget för att vi ska få genomföra ivf som vi fått remiss på. Men det klarar jag. Jag är optimistisk!!! Vi kämpar på! ❤️

 5. Jag började med VV för 5 dagar sen och har kört stenhårt med points och med träning. Ska nå -15kg till sommaren hoppas jag 🙂
  Jag har ställt invägningsdagen till Fredag just för att jag äter min veckobonus på helgerna. Jag blev så peppad av dig så jag ska fan nå mina mål nu efter bebis 🙂 min tjej är en månad äldre än din på pricken <3

  1. Åh vad glad jag blir att jag har peppat dig! 🙂 Du kommer att lyckas! Stor kram och lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..