7 sätt att vakna på – om du har barn

vaknamedbarn
1. Du vaknar av ett vrålskrik.
Inte det bästa av alla alternativ som finns att vakna på men det händer. Du vaknar med ett ryck och kastar dig upp ur sängen och är beredd av anfalla vad som än är där i mörkret. När det sen visar sig att det bara var nappen som åkt ut och inte ett monster som attackerade ditt barn tar det ändå en stund innan adrenalinet lagt sig och du kan somna om.

2. Du får en kickspark – i revbenen.
Vi har alla fått den. Sparken av en liten minifot som träffar rakt i revbenet. Det gör fruktansvärt ont men du kniper igen kakhålet för att inte väcka resten av familjen fast du egentligen bara vill vråla alla fula ord du kan samtidigt.

3. Ett finger i näsan – eller ögat.
Ditt barn har krupit fram till ditt ansikte och inspekterat det noga innan hen lägger in en stöt med sitt lilla finger. Oftast med en dåligt klippt nagel så att du antingen får lätt näsblod eller en liten del av hornhinnan bortriven.

4. Någon drar dig i håret.
Du vaknar av att någon hänger och dinglar i ditt hår. Det verkar liksom som att ditt barn testar hur hårt det går att dra i håret innan det lossnar – och det är riktigt riktigt hårt. Att sova med mössa är att föredra om du inte vill bli helt skallig.

5. Ett jollrande skratt.
Att vakna av ett skratt måste vara det finaste sättet att vakna på. Sen att det kan bytas ut mot ett skrik på bråkdelen av en sekund hör inte hit. Ditt barn skrattar såklart det finaste och gulligaste skrattet du kan tänka dig. Det är något helt magiskt över just ditt barns sätt att skratta på.

6. Någon bajsar bredvid dig.
Du känner igen lukten – och ljudet. Du blundar och hoppas att det inte stämmer. Sen ligger du kvar och hoppas på att det inte är din partner som ligger och bajsar i sömnen. Då blir du istället glad när du vaknar till och inser att det bara är ditt barn som har bajsat. För ditt barns bajs är ju trots allt gulligt.

7. Någon ligger klistrad mot dig. 
Har du hört talas om den gigantiska ormsorten som sväljer ett byte helt? Och att den först lägger sig längs med sin middag för att mäta och se om den får plats i kroppen. Exakt så kan du också vakna av att ditt barn gör. Inte för att mäta eller för att äta upp dig, utan för att det är extremt mysigt att ligga nära dig. Gärna så nära att du nästan trillar ur sängen.

Gillar du listan? Då kanske du också gillar:
8 saker jag inte visste om snippan innan jag fött barn
5 extremt bra fördelar med att ha barn
8 saker man inte vill höra när man försöker gå ner i vikt

6 situationer där babblarna är oumbärliga 
8 saker jag sa innan jag fick barn

10 saker man inte säger till en gravid
5 smärtsamma saker som sker i badrummet

Fler roliga listor:
5 barnlögner mina barn aldrig ska få höra
5 saker jag inte kan sluta oroa mig för
5 saker vänner utan barn lär förstå
10 saker jag inte visste innan jag varit höggravid 
8 saker föräldrar borde göra mer

  1. Frida skriver:

    Men jaaa!! Skrattade så igenkännande åt ALLT! Underbara kids!

  2. Ha ha detta var bra, stämmer så bra in på dom flesta barnen tror jag och även vi föräldrar, kunde inte ha sagt det bättre själv.Började läsa din blogg för ett tag sedan ej från start, men varje dag ibland flera gånger går jag in och läser, och får ett leende och skrattar till lite, du är så j….a bra, lyssnar även på tvillingpodden, man får sig ett skratt även där. fortsätt i samma anda så fortsätter jag att läsa och lyssna.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..