Laxmums – barnmatsrecept

Tack för alla era tips på barnmat! Ikväll gjorde jag en ny maträtt till Elsa som hon ska få smaka imorgon. Jag hittade på ett eget recept med inspiration från er, tack!

Du behöver: 
3 potatisar
2 morötter
1 broccolibukett
1 laxfilé
1 dl mjölk eller grädde
3 msk osaltat smör
1 msk dill

Så gör du: 
Skala potatisarna och morötter och tärna dem. Låt koka i vatten på svag värme under lock tills de nästan mjuknat. Tärna laxfilén och dela broccolin i mindre buketter. Lägg i broccoli och lax och koka vidare i 4-5 minuter. Häll av vattnet, men spara gärna lite av det till senare för att späda maten till rätt konsistens. Tillsätt smöret, mjölken/grädden och dillen och mixa med stavmixer (alt. bara mosa lite om det inte behöver vara i puréform.)

IMG_8010
Nu håller jag tummarna för att Elsa tycker om det här för det blev rätt mycket mat!

  1. Lova skriver:

    Jag gjorde kycklinggrytan till Lilly igår, hoppas hon gillar den! Så kul att laga mat till sitt barn (jag tycker inte det är så kul annars). Tack för att du delar med dig, super med idéer på mat 🙂 kram

  2. Frida skriver:

    Vad duktig du är som lagar så fin o god mat till Elsa. Hur ser en normal ”mat-dag” ut nu när hon börjat äta riktigt mat? Tänker med ersättning, gröt och riktigt mat. Hur mycket brukar hon äta och hur ofta? Börjar närma oss tiden då det är dags att byta ut ett mål mot mat istället för flaska men tycker det är så svårt att avgöra hur mycket mat som är lagom?

  3. AM skriver:

    Alltså håll i dig för fisarna! Min lilla gillar broccoli massor men som det luktar

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..