Elsa 8 månader idag

Idag har Elsa funnits i våra liv i exakt 8 månader. Ja, eller egentligen fanns hon ju redan från den dagen när jag plussade på stickan, men utanför min kropp har hon varit i 8 månader. Ni kan läsa min förlossningsberättelse HÄR (del 1) och HÄR (del 2). Åtta ljuvliga månader som har varit både jobbiga och härliga men mest härliga. Allt det positiva överväger det negativa med sömnbristen som jag upplever då och då. Hon är den vackraste av varelser och hon har gjort mig hel. Dagarna med henne blir bara roligare och roligare ju äldre hon blir. Och vet ni vad jag tror? Att det blir om möjligt ännu bättre och roligare. Ibbe sa häromdagen att han längtar till framtidens Elsa. Att framtidens Elsa kommer, det vet vi. Jag sa att vi borde passa på att uppleva dagens Elsa för hon kommer aldrig tillbaka. Njuta av hur hon är exakt just nu. Det är väldigt kort tid barn är bebisar och det är något jag inte insåg förens jag själv fick barn. Igår kväll pratade vi om Elsas förlossning och Ibbe letade fram anteckningar som han gjorde från den. Han antecknade bara till strax innan 12, sen följde fyra plågsamma timmar som varken han eller jag minns så mycket av idag. Usch, det är lite jobbigt för mig att läsa dom här anteckningarna. 00:30 bad jag om epidural. Den sattes 02.15. Lååång väntan!

Förlossningen! 

15.30 Jessica ringer ibbe och säger att vattnet gått

17.00 ibbe kommer hem till Angelica och Stefan. Alla äter smörgås. Jessica har sammandragningar. 

18.00 ringer BB Sthlm. De säger vi ska komma in vid 20.00

19.00 Jessica får sammandragningar ca 3 inom 10 min

19.40 vi handlar på Coop. Choklad, vanlig Cola, Cola light, lättsaltade chips mm

19.50 åker till BB

20.20 framme BB

Hamnar i undersökningsrummet. Värkar.

23.30 flyttar upp till badkaret. Får lustgas. Det känns bättre. Öppen 2-3cm?

00.30 flyttar till rummet. Full fart på lustgasen. VILL HA epidural. Ibbe kör lustgas för är så hungrig.

02.15 epidural sätts. Aaaaah! Vilken lättnad. Paus. Vila. Äter världens godaste mackor (tycker ibbe) 

05.00 ca trycket nedåt börjar kännas. Påfyllning med epidural en gång i timmen typ. Känner sig jättekissenödig.

06.50 öppet 9 cm

08.00 testar olika ställningar. Fått påfyllning Eda strax efter 07.00

08.35 får påfyllning Eda.

09.40 undersökt, helt öppen 10 cm. Mjuk framkant. 

10.00 vi satt och myste på ”pallen” Elsa skruvade sig ner. Vi grät lite för hon var så duktig. 

10.35 tog ut lite kiss 0,5 dl

10.45 ny undersökning. huvudet vid spinetaggarna. Kanten borta. Kör lite lustgas i väntan på Eda påfyllning. Jessica jätteduktig. 

11.00 Jessica har lite Temp. 37,9 därför barnets hjärtslag lite snabba. Ingen fara. 

Ny port sätts på armen. Ny Eda? Minns ej exakt.

image

image

image

 1. Mia skriver:

  Duktiga du <3 Jag känner verkligen med dina känslor ang förlossningen, jag kände likadant. Få INGEN att tro att det beror på din inställning till smärta eller att du gjorde "fel" etc etc. Våra kroppar är skapta på olika sätt och smärtlindring tar på olika sätt. Så är det bara.
  Jag hyllar dig- du gjorde det!! Din bästa unge är här! Och vet du, snart (ikväll? om några dar? BF är här!) föder jag nr2 och jag ser fram emot förlossningen! Skulle jag ALDRIG trott för några månader sen. Känslorna kan förändras över tid, med eller utan prof. hjälp.
  Puss på dig mama!!!

 2. Cathrin skriver:

  Vad kul med anteckningar ändå. När min journal från förlossningen låg framme läste jag den lite för ofta. Inte jättebra då jag blev ledsen typ varje gång. Kanske bra för bearbetningen, vad vet jag. Var tvungen att läsa del 2 av din berättelse igen. Framkallade minnen från min egen. Så sjukt att en gått igenom det där. Kram

  1. Cathrin skriver:

   Och vilka söta sparvben hon hade! Sån liten pluttis. Grattis Elsa på åttamånadersdagen!

 3. E skriver:

  Ska bli så kul att se 1-årskalaset!
  Hoppas du kör på något kul tema, med Cupcakes, tårta, bål och hela fadderutten!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..