Förskoleplats till Elsa – check!

Vi ansökte om förskoleplats till Elsa för väääldigt längesen. Jag vet inte hur lång tid innan man behöver göra det egentligen, men nu har vi iaf fått svar att E har fått en plats med start i september. Det känns skönt att veta att det finns en plats till henne från och med i höst, men jag har bestämt mig för att vi ska känna efter om vi tycker att hon är redo att börja då, annars får hon börja i januari 2017 istället. I september kommer Elsa vara 1 år och 3 månader. När började era barn på förskola? Hur gick det? Vi har inte bestämt om det är jag eller Ibbe som ska ha hand om inskolningen. När jag var med och lämnade Angelicas dotter Alice på förskolan första gången så tokgrät jag efter att vi hade gått därifrån. Jag är så himla känslig och vet ju att hon har superkul där men jag tyckte ändå att det var jobbigt. Kommer man någonsin över det? Och hur smått skär de maten? Kommer de titta på Elsa så att hon tuggar ordentligt och inte sätter i halsen? Jag måste sluta vara så orolig.

IMG_8183
Älskade unge, jag vill skydda dig från allt ont i världen.

 1. Fanny skriver:

  Min son var 1 år och 3 månader när han började på förskolan på deltid (bara 3 dagar i veckan.) hans pappa var föräldraledig torsdag och fredag första halvåret sonen gick på förskola. Allt gick hur bra som helst och vi fick aldrig något bakslag alls, som alla pratar om. Min son är social och orädd, vilket jag tror ledde till den enkla inskolningen. Som förövrigt gjordes av hans pappa. Jag är alldeles för känslig 🙂

 2. Martina skriver:

  Jag jobbar själv på en förskola och du behöver inte oroa dig för maten, jag lovar. Vi sitter 2-3 fröknar vid ett bord med 5-6 barn och då är inte alla barnen småbarn. Vi håller fullständig koll på att dom inte sätter i halsen. Jag förstår mycket väl din oro, jag är oxå mamma. Men när man har varit på ”båda sidorna” så känner man sig väldigt trygg som förälder samtidigt som man känner sig stolt över sitt yrke 🙂 Barnen får verkligen det de behöver på förskolan. Behöver nån sitta i knät och kramas så får det barnet sitta i knät och kramas. Beöver ett barn tröst så får det tröst osv. Berätta för personalen om din oro så kommer dom göra sitt yttersta för att både du och Elsa ska känna sig fullständigt trygga. Jag lovar 🙂

 3. Elin skriver:

  Man vänjer sig! Även om jag fortfarande gråter en skvätt ibland när jag lämnar mina killar. Vi har skolat in båda vid 1.5 år. De har fått gå korta dagar i början för att vänja in sig. Låt ibbe ta inskolningen om det känns jobbigt. Elsa känner av din oro tror jag. Det kommer bli toppen!

  Och vilken underbar stil Elsa har. Prinsessklänningar i all ära men coola tjejer är mer min stil ;).

 4. Johanna skriver:

  Å vad jag känner igen det där! Vår dotter ska börja i mars/april, då är hon 19/20 månader. För oss hade det nog inte fungerar innan dess, ingen av oss har varit redo. Nu ska hon gå ca 25 h/vecka. Jag är också orolig för att hon inte ska bli sedd, att något ska hända, att hon inte ska känna sig trygg. ur ett anknytningspersoektiv så önskar man ju en ökad personaltäthet bland de små. Men jag tänker att varje familj gör så gott de kan, barnet har ju inget behov av förskola förrän efter tidigast ett par tre år – men vi vuxna har ju det. Men kan man skjuta på det något och försöka korta dagarna kan det säkert bli hur bra som helst! Plus att följa barnet, som förälder märker man när det blir för tufft för barnet. Lycka till 🙂

 5. Mp skriver:

  Vår första var 15 mån vid inskolningen gick super, jobbar 70% så hon har bara gått 2-3 dagar i veckan vilket känns som en lyx. Kändes skönt när hon var liten att inte behöva gå så långa/många dagar. Hon var hemma 3mån på sommaren och skolades in på en ny förskola när hon var två år och det var skit tufft då. Hon var så medveten att vi gick osv. Så jag förespråkar att lämna dem tidigt, när dem förstår mindre. Vårt andra barn ska också börja förskola i september då 17mån. Tycker ni ska dela på inskolningen så ni båda får en bra relation med personalen, vilket är super viktigt! Lycka till

  1. E skriver:

   Tycker personligen att ditt råd ”‘mp” är rätt så kasst. Helruttet faktiskt. Lämna dom innan dom förstår? Läs lite om barns utveckling innan du förespråkar tidig separation från ditt barn.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..