Antal vilostunder på en dag – hur gör ni?

Nu har jag äntligen fått Elsa att sova en stund. Ibland märker jag försent att hon är trött och när hon är övertrött är det supersvårt att få henne att somna. Imorse vaknade E vid 06:30, åt, låg och snicksnackade bredvid mig i sängen en stund sen somnade hon och jag om till 08. Efter frukosten och lite lek gick vi en promenad och jag var helt säker på att hon skulle sova sin första vila i vagnen. Istället somnade hon när det var 4 minuter kvar hem. Hon vaknade direkt när vi kom in och jag la henne i hennes säng, men då ville hon absolut inte sova. Hon fick leka ett tag till innan jag provade lägga henne igen. Sen sov hon i över en timme, och nu vilar hon igen. Hur många ggr per dag vilar/vilade era barn när de var runt 8 månader? När börjar de ha bara en vila? Ibland har Elsa 3 eller 4 vilostunder per dag, ibland 2 längre. Det beror på lite vad vi gör.

FullSizeRender-27
Vi har varit över hos kusin Alice och ätit frukt och majsringar. Apelsin var en succé tyckte Elsa! Jag också för den delen. Det ska jag köpa hem, jag äter bara bananer hela dagarna och det börjar bli lite tröttsamt. Jag har inte vågat ge Elsa någon mer majskrok efter att hon satte i halsen. Dock fick hon hålla i Alices hela äpple och gnaga lite på och det tyckte hon var superkul. Jag önskar att jag var lite mindre orolig…

 1. Frida skriver:

  Vi har ganska tydliga rutiner för mat och sömn för vår kille som är 8 månader. Han har natt 19-06 och sover sen 8.30-9.00 och 13-15. Han somnar aldrig av sig själv utan behöver bli sövd innan han blir övertrött och då fungerar det bäst för oss alla om han har tydliga rutiner 🙂

 2. Elin Ö skriver:

  Hej!
  Ville bara dela med mig av ett tips! Till mina barn hade jag en umami-napp för att slippa oroa mig för stora bitar. Den är perfekt att lägga frukt i och barnet kan själv hålla i den! Googla Umami napp så förstår du säkert hur jag menar
  Kram!

 3. Mp skriver:

  Vår lilla kille fyller 9mån på måndag, han vaknar vid 06.00 får välling, somnar om och vagnar vid 08.00. Tar en pw napp vid 10.00 ca 30-40min sen sover han 30-60min mellan någon gång mellan 14-16. Somnar sedan 19.00 och sover till 06.00. Ett bra tips är att ”ställa om” era rutiner mer och mer efter förskolans rutiner, så de blir enklare efter sommaren om hon skall börja på föris!

 4. Therese skriver:

  Min dotter på 10 månader sover två gånger/dag. En på förmiddagen och en på eftermiddagen . Är olika vilka tider. De börjar hon med när hon var 8 månader ungefär.

 5. Emma skriver:

  Vår lilla Hugo som nu är 17 mån sov 3ggr per dag till ca8 månaders ålder. (Då somna han dock först vid 21 på kvällen). Sedan sov han 2ggr per dag till han var 15 mån och nu sover han en gång!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..