Veckans invägning

Ny vecka och dags för invägning. Jag fick för mig att det var fel på vågen förra veckan när jag tappade -3,3 kg och jag var livrädd att jag skulle gått upp alla dom kilona vid dagens invägning. Jag måste sluta vara så orolig hela tiden och börja tänka på helheten. Om vågen visar mycket minus ena veckan och mindre minus andra veckan, för att sedan visa plus blir slutresultatet ändå alltid ned om man håller sig till planen vilket jag gör. Den här veckan visade vågen +0,2 kg. Jag hade såklart hoppats på minus, men om man slår ut allt mitt minus på de veckorna jag har hållit på så har ligger snittet på –0,8 kg i veckan vilket är en stadig och långsiktig viktminskning. Om jag fortsätter i den takten kommer jag att nå min målvikt om 19 veckor. Det betyder att jag kommer att ha gått ner totalt –30 kg innan juni blir juli. Ny vecka betyder nya möjligheter till att göra bra val – varje dag. Det räcker inte att bara göra bra val då och då om man vill gå ner i vikt, man måste göra bra val hela tiden. Jag kan absolut tröttna på det och få en känsla av att jag vill äta ihjäl mig, men då försöker jag bara ta in hur mycket jag faktiskt har gått ner hittills och att det inte har varit jättejobbigt och då inser jag att det såklart inte är värt det. Min totala viktnedgång ligger nu på –15,2 kg och det är jag så jäkla nöjd med. Hur går det för er andra som går ner i vikt? Vad motiverar er?

För er som vill läsa om tidigare invägningar kan ni gör det här:
– Första veckan
– Andra veckan
– Tredje veckan
– Fjärde veckan
– Femte veckan
– Sjätte veckan
– Sjunde veckan
– Åttonde veckan 
– Nionde veckan
– Tionde veckan
– Elfte veckan
– Tolfte veckan
– Trettonde veckan
– Fjortonde veckan
– Femtonde veckan
– Sextonde veckan
– Sjuttonde veckan
– Artonde veckan
– Nittonde veckan

FullSizeRender-38

 1. Hanna skriver:

  Du är såå himla duktig Jessica och du verkar ha en så sund inställning till detta. Inspirerar på alla sätt!
  Nu skall jag med ta tag i de 5 kg som fastnat sedan min gravidet. Come on VV och matvägning!

 2. Fia skriver:

  Halvvägs gravid med lillebror, men sen ska jag banne mig ta tag i min kropp igen! Tack för inspirationen och kämpa på!

 3. Martina skriver:

  Du är en så stor inspiration!
  Skulle vilja veta mer exakt hur du gör. Jag behöver alla tips man kan få. Vad jag har förstått så äter du ändå godis och liknande?
  Ha det bra!

 4. Elina skriver:

  Du är grym Jessica.
  Jag började också med VV samtidigt som dig och vi har följts åt på vägen. Jag har gått ner 16 kg & du 15,2 kg.
  Förstå vad du & jag har åstadkommit tillsammans. MINUS 31,2 kilo på dessa veckor.
  Jag har också börjat tänka precis som dig. Det är helheten som räknas och framförallt känslan som man har i kroppen.
  Men jag kan ändå inte koppla bort nervositeten när jag står och ska kliva upp på vågen. Hur ska vi göra för att tänka bort det?
  Många peppande kramar får du av mig. Kram

 5. Elin skriver:

  Heja dig!
  Min motivering är mitt egna bröllop i sommar! Har hittills gått ner 9,3 kilo första 5 veckorna och är så nöjd! Vill gärna gå ner ca 15 kilo till innan juni/juli! Varje gång jag hamnar i en svacka och tänker att jag vill vräka i mig mat/mackor/fikabröd så visualiserar jag mig själv på min bröllopsklänning och då är det plättlätt att låta bli! Känns liksom som att jag inte har något val! Haha!
  Fortsätt kämpa! Lycka till!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..