Beroendet som måste få ett slut

Jag har ett beroende som jag har haft i 10 år. Ett beroende som jag inte har haft en tanke på att bli av med på riktigt, förens nu. Jag har ingen forskning i ryggen som gör att jag nu tänker sluta med mitt beroende utan det är bara jag som har bestämt mig. Jag vet att jag kan klara allt som jag bestämmer mig för att klara av, men just detta känns otroligt jobbigt för mig. I 10 års tid har jag druckit cola light/cola zero varje dag. Ja, varje dag. Nu vill jag inte mer. Jag vill inte känna mig beroende av något. Jag är trött på att få panik när jag ser att colan nästan är slut. Låter det larvigt? För mig är cola light som kaffe är för dig som dricker det. Jag behöver koffeinet för att fungera. Men nu är det som sagt nog och för att inte ersätta ett beroende med ett annat kommer jag även att sluta dricka kaffe. Jag dricker bara en kopp om dagen, men jag vill bli helt koffeinfri och hitta andra sätt att bli pigg på. Dessutom vill jag bli bättre på att dricka vatten. Jag dricker liksom hellre ett glas cola än ett glas vatten när jag är törstig. Jag bestämde mig för att sluta med cola för ganska längesen men har dragit på när jag ska sluta helt. Ibbe föreslog att jag skulle trappa ner, men jag vet att jag inte klarar av det. Jag har en halv flaska cola zero kvar i kylen och när den är slut så är det slut. Det kanske låter fjantigt i vissa öron men för mig känns det här riktigt riktigt jobbigt. Föreställ er tacos utan cola. Jag står inte ut. Är ni beroende av något? Har någon av er slutat dricka cola zero/cola light? Hur gick det? Har ni några tips?

image
Hur ska detta gå? Ja, man frågar sig. Hur ska detta gå…

 1. Det kommer säkert ordna sig. 🙂 jag vet att det är svårt det är inte så lätt.

 2. Iman skriver:

  Känner igen det. Har ätit dumle varje dag sen min son föddes. Inte många men nån bit varje dag. Och delicatoboll varje kväll. Lite marabou cookies efter amningen osv osv Tog samma beslut i onsdags: nu räcker det! Gick med i mammafitness.se i 35 kommande dagar. Pt-online och kostplan. Kan träna hemma och få hjälp med nyttig mat. Hejdå sockersug! Hej snälla & goda råvaror i min kropp

 3. Stark du e som når fina resultat. Tycker du ska sluta framförallt för att du häller i massa skit i din kropp gm att dricka läsk. Det finns inget i drycken som kroppen egentligen behöver.
  Jag kör ingen nolltolerans utan äter både godis, pizza o läsk på helgerna. Men det förutsätter att jag proppat kroppen full av braigheter under veckan.
  Vem vet, efter ett läskbreak kanske du kan ta EN läsk till tacosen på fredagen och nöja dig där. Kör hårt!

 4. Annica skriver:

  Jag tror inte det är bra att tänka ”jag ska aldrig dricka det igen” även om det är målet. Att ha som mål att ha t ex EN månad helt utan Cola till och börja med tror jag är bättre. Eller en vecka först. Så fort suget kommer så se tillsätt sysselsätta dig. Eller ring någon som stöttar dig i att u vill sluta! Och drick vatten istället.

  Efter den där första månaden så kommer du att vara sååå stolt över sig själv för att du klarat dig utan det. Så småningom kommer det förmodligen inte ens vara gott längre för du kommer att tycka att det är för sött.

  Jag slutade med all läsk för läääänge sen nu och jag hade säkerligen inte det beroendet du har, men efter en längre tid utan läsk så slutade jag att gilla det helt. Smakade inte alls på flera år. Numera kan jag känna sug om jag äter Take away Food men då smakar jag några klunkar Cola från min man och sen är jag nöjd. Har något med fettet/saltet i maten att göra tror jag..blir lite av en mini craving.

  Lycka till och jag tror du kommer klara detta om du vara bestämmer dig 🙂 tänk på hur fantastiskt duktig du har varit med VV. Det ör disciplin det! Så använd samma disciplin till att sluta med colan 🙂

 5. Malin skriver:

  Detta fixar du! Själv har jag en ismaskin o tycker vanligt vatten med mängder av is funkar bättre än bubbelvatten. Blir inte lika sugen på läsk då. Pepp, pepp, pepp. Du e grym

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..