Så går det utan cola zero

Så har helgen passerat och jag klarade mig (nästan) helt utan cola zero. Jag hittade en burk som hade gömt sig i kylen!!! Först tänkte jag hälla ut den men sen bestämde jag att det var det absolut sista jag skulle dricka, så den drack jag upp igår till mellon. Många av er gav tipset att trappa ner, men jag fungerar inte så. Det är allt eller inget för mig. I alla fall nu i början. Jag kommer säkert kunna hantera att dricka en burk sen när jag inte är beroende längre. Men fram tills dess blir det inte en droppe. Det gäller bara att bryta en vana.

Ikväll åt vi tacos och det dricker jag aaaaalltid cola till. Idag gjorde jag inte det. Det bästa är att Ibbe inte heller dricker cola mer. Han har aldrig riktigt älskat det och det underlättar väldigt mycket för mig. Det hade varit plågsamt att sitta med när han drack cola till tacosen. Haha, jag hör hur det låter. Det låter verkligen inte bra men just därför är jag extra glad att jag har sagt farväl till cola. Nu väntar en ny vecka och imorgon är det invägning igen. Jag har inte en bra känsla för imorgon. Vi var på middag hos Angelica och Stefan i fredags och jag spårade ur lite i deras godisskål. Dessutom har det blivit färre promenader än vanligt.

Men nya vecka och nya tag. Jag vill bli av med mitt sockerberoende också så kommande vecka tänker jag inte äta något socker på vardagarna. Jag är expert på att spara några points till kvällen så att jag kan äta en ruta choklad eller några dl popcorn. Men denna vecka ska det icke ske!

IMG_8858

 1. ylva skriver:

  Tips som ersättning! Lika crush! Sött och gott men inte särskilt onyttigt.

 2. Sofia skriver:

  Jag kämpar också med viktnedgång och att sluta tvärt med småätandet av socker har hjälpt mig massa, var på kalas i helgen där jag kände att jag fick unna mig att fika osv efter två veckors uppehåll och blev helt illamående av allt socker plötsligt! Så nu känner jag mig ännu mer peppad att hålla mig borta från sockret och bara äta vid lite mer speciella tillfällen, vill ju såklart inte sluta helt utan tänker typ lördagsgodis och fika ibland istället för det tidigare ”fika & godis varje dag för att orka” 🙂

  1. Sofia skriver:

   Och glömde såklart skriva att jag blir superpeppad av dig!! Jag har gått ner 7 kg nu och ska ner 3 kg till min målvikt, de sista är de svåraste men det går om man vill!! 🙂

 3. Maria skriver:

  Heja dig! Jag kunde inte heller trappa ner, bättre att sluta helt bara. Jag drack faktiskt cola zero i helgen men det var inte ens gott! Hjärnan ville dricka mer men smaklökarna protesterade vid varje klunk. Ingen mer cola här alltså =)

 4. Therese skriver:

  Detta grejar du! Har du bestämt dig så har du! Har heller inga positiva känslor för morgondagens vägning! 🙁 För min del då alltså! Hahahaha Men man får fundera på vad som gick fel och göra om å göra rätt!
  Heja dig!!

 5. Susanna skriver:

  Heja heja det här fixar du!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..