Babybolognese by Ibbe

Ibbe styrde ihop en babybolognese till Elsa i helgen som gjorde succé! Hon säger Mmmm mmmm mmm när hon tycker om något och hon mmmmade sig igenom hela måltiden. Just det här receptet som Ibbe gjorde blev bara cirka tre portioner så om ni vill göra storkok är det bara att trippla receptet. Jag ska prova göra korvstroganoff till Elsa i veckan. Jag lägger såklart upp recept på det också.

Babybolognese
ca 3 portioner

Du behöver:
100 gram nötfärs
2 dl vatten
1 morot
2 hackade tomater utan skal
1 lök
1 klyfta vitlök
1 liten bit parmesan
1 dl risoni/spagetti/makaroner
Färsk oregano efter smak
En ordentlig klick osaltat smör

Gör såhär:
Skär alla ingredienserna i fina bitar. Koka upp vattnet i en kastrull och lägg i finhackad lök, tomat, vitlök, morot och nötfärs. Tips för att få bort skalet från tomaterna är att snitta ett kryss i botten på varje tomat och släpp sedan ner i kokande vatten. Låt ligga ett par minuter och ta sedan upp dom, skölj med kallt vatten och dra bort skalen som nästan faller bort av sig själva. Koka tills grönsakerna mjuknat och nötfärsen är genomkokt. Häll i risoni/spagetti/makaroner och låt koka tills pastan är mjuk. Krydda med oregano och parmesanost. Mixa med stavmixer till önskad struktur. Avsluta med en rejäl klick smör!

Skärmavbild

  1. Kokar man köttfärsen? =)tack för receptet! Min lille älskar detta, fast i burk. Så att göra egen är nog inte så dumt!

  2. Åh, tack för tips!! Har själv en 10 månaders och vill göra mer mat till henne…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..