Min matdagbok

Det är flera som har frågat exakt vad jag äter på en dag och hur jag fördelar mina smartpoints (jag kör Viktväktarna.) Jag ska beskriva hur min dag såg ut igår, vilket är en väldigt bra dag enligt mig om man inte ska äta vitt socker i veckorna. Jag har även bestämt mig för att middagen är dagens sista mål, så inget småätande framför tv:n även om det är något sockerfritt som tex kvarg eller proteinpudding. Det är en dålig vana jag vill bli av med, och hur gör man för att bli av med en dålig vana? Man slutar med den! Jag försöker även sluta med allt vad lightprodukter heter så jag har tex bytt ut mini lätta till Bregott. Det kostar mer i smartpoints men jag tänker att det är bättre att en mindre mängd ”riktigt” fett än en större mängd ”låtsasfett”. Rätta mig gärna om jag har fel. Undantaget är lättmjölk. Där vill jag ha en 1/2 dl i min kopp te. Smartpoints forkortas med SP. Jag har 30 SP per dag att äta, det där är individuellt och beräknas på ålder, längd och vikt.

Frukost, totalt: 6 SP
En kopp te, 0 SP
1/2 dl lättmjölk, 1 SP
2 Wasa husman knäckebröd, 2 SP
1 tsk bregott normalsaltat, 2 SP
3 skivor rökt kalkon, 1 SP
Några skivor gurka, 0 SP

Mellis: 
1 banan, 0 SP

Lunch, totalt: 10 SP
1 kycklingfilé, 1 SP
1 msk parmesanost, 1 SP
1 1/1 dl krutonger, 4 SP
1/2 dl caesardressing, 4 SP

Mellis: 
1-2 banan, 0 SP
(jag brukar äta en banan extra någon timme innan middagen.)

Middag, totalt: 14 SP
10 köttbullar, 10 SP
2 dl kokt couscous, 4 SP
Tomatsås gjord på krossade tomat, recept hittar ni här, 0 SP
Massor med broccoli, 0 SP

FullSizeRender-42

 1. Hej,
  Ramlade in på din blogg, trevlig!
  Läste att du räknat smartpoints och tänkte höra om du vill hjälpa mig
  Har du koll på formeln…
  Kvinna
  39 år
  66 kg
  I rörelse hela tiden

  Hur vet jag hur många veckopoints jag får?
  Mvh,
  Jessica

  1. Hej Jessica, tyvärr har jag ingen koll på det. 🙁 Kram J

 2. Sara skriver:

  Håller med! Inga lightprodukter här heller 🙂 såg också sockerfilmen idag och fick PANIK! Ville rensa ut precis allt jag har i skåpen..

 3. Precis som någon skrev innan så är mättat fett inte särskilt nyttigt för kroppen, därför är det bättre att minska ner på det och fylla på med vegetabiliskt omättat fett! 🙂 vi behöver fett, rätt sorts fett!

 4. Anne skriver:

  Såg den här filmen i går och jag rekommenderar den verkligen till dig som ska försöka hålla dig ifrån socker i veckorna. Ger en bra bild av vad som händer med en människa som går från att lev ”sockerfritt” till att börja äta helt vanliga produkter som innehåller socker. Han går eg inte över till ett i USA ohälsosamt leverne utan äter bara som en vanlig amerikan. Dvs hans kost skall innehålla 40 tsk socker varje dag. Ja eg borde alla människor se denna film. Även CocaColan kommer med i fokus. http://www.svtplay.se/video/6614800/sockerfilmen/

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..