Babystroganoff – recept

Jag gav Elsa små bitar av falukorv för några dagar sen när jag lagade korvstroganoff och hon älskade verkligen det. Jag svängde ihop en korvstroganoff som hon också älskade så nu ska jag dela med mig av receptet. Elsa gillar mycket smak så jag använder en hel del kryddor. Hoppas era kids också gillart!

Babystroganoff ca 10 portioner
Du behöver: 
800 gram falukorv
1 gul lök
1 paprika i valfri färg
1 vitlöksklyfta
3 msk osaltat smör
3 msk tomatpuré
1 burk krossade tomater
2,5 dl grädde
Oregano (färsk eller torkad)
Peppar
1 dl couscous

Så gör du: 
Hacka löken och skär korven och paprikan i små bitar. Koka upp löken och korven i en kastrull med vatten. Koka tills löken och paprikan mjuknat. Koka couscous efter instruktionerna på paketet. Häll av vattnet och tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vitlök, oregano och peppar. Låt puttra en stund. Tillsätt grädde och smör och låt puttra ytterligare. Häll i couscous och mixa till önskad konsistens med mixerstav.

babystroganoff

  1. Emma skriver:

    Säga vad man vill om salt & inte till små barn! Jag uppskattar att du delar med dig av receptet! Gör det gärna fler gånger…Mina twins är 6 månader och jag har svårt att veta vad jag ska ge dem så recept uppskattas!

  2. Hanna skriver:

    Äsch, det där med salt ska man ta med en nypa salt. Såklart ska man inte salta extra men finns ingen evidens för att bebisnjurar inte klarar av salt generellt. Kolla in vad Cecilia på bloggen barnakuten har skrivit. Så lite falukorv ska inte vara någon fara!

  3. Hej! Tänkte bra tipsa om att det är rätt mycket salt i falukorv (och de flesta andra korvar också). Det rekommenderas ju att inte ge salt alla första året så vill man följa det är falukorv en ganska dålig idé. Bara ifall du inte har tänkt på det. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..