Klättra upp på saker – tips!

Jag fick ett bra tips från bvc igår att ha möbler som Elsa kan öva att dra sig upp mot. Problemet är bara att vi inte har några möbler som passar för det. Vårt vardagsrumsbord är på tok för högt. Våra stolar är väldigt lätta och inte så praktiska att dra sig upp mot. Vad finns det för bra saker som man kan klättra på? Bvc-sköterskan sa att det är bra att ställa upp leksaker på tex bord så att Elsa blir intresserad av att dra sig uppåt. Men bordet är som sagt för högt för det så jag tog fram en plastlåda. Hon sträcker sig efter leksakerna och plockar ner dom, men när hon ska försöka dra sig upp välter såklart lådan eftersom att den är så lätt. Jag tänker att allt inom Elsas utveckling kommer när hon är mogen för det, men om man kan underlätta för henne vill jag såklart göra det. Vad har ni för tips på klätterbara saker? Finns det barnmöbler som är bra och stabila?

Plastlåda för leksaker

 1. Lina skriver:

  Blöjpaketen är fantastiskt roliga att klättra på tyckte mina barn som små.

 2. CS skriver:

  Låt henne klättra på dig och dra gärna upp henne med dina händer om hennes händer så att hon får känna på rörelsen och upptäcka att ”oj! Kan man röra sig så här också?!”. Det funkade på min son och jag har gjort så på vänners bebisar som efter det har börjat ställa sig upp själva sen (till vännernas förtret eftersom bebisarna var runt 5-6 mån och inte hade så bra koll på balansen än… ).

 3. Josefin skriver:

  Men vad är det för BVC-tant du har? Hade jag haft henne hade hon förmodligen hetsat mig till gråt. Min fullt friska 14 månaders var tung och är det fottfarande och vände sig inte ens vid 8 månader. Min BVC-sköterska kommenterade aldrig hennes vikt i negativa ordalag och uttryckte ingen oro över att hon inte vände sig (gissa om jag var stressad!) utan sa bara snällt att de utvecklar olika förmågor i olika takt. (Hon var en jäkel på pincettgreppet) En dag rasslade det till och inom loppet av ett par månader både vände hon sig, kröp, stod mot möbler och gick….

  Uppmuntran är förstås aldrig fel, men ta det lugnt Jessica, hon reser sig när hon vill göra det! Kram

 4. Min unge reste sig för första gången idag mot nedersta hyllan (fast hyllplan) i skafferiet 🙂

 5. Johanna skriver:

  Soffan? Fåtölj? Tv-bänk om ni har sån? En stabil pall? En fotpuff till soffan/fåtölj?
  Vi har också högt soffbord, men om ni har en skiva under (som det kan va ibland till typ böcker etc.) så funkar det väldigt bra också. Sen är höjden faktiskt mkt bättre än alla de extremt låga som är poppis just ny. Det blir naturligare höjd att gå längst med när de väl kommit upp.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..