Hon vill inte äta

Nu är äntligen Elsa piggare och friskare igen. Alla prickar är nästan borta och idag har hon lekt massor och knappt velat vila. Men ända sen hon blev sjuk har hon vägrat äta mat. Hon vill bara äta gröt, smoothie och majs. All matmat som jag ger henne spottar hon ut. Jag har ändå försökt flera gånger om dagen men icke. Jag tänker att jag ändå ska fortsätta erbjuda henne mat tills hon vill ha det igen? Hon får såklart gröt istället för mat när hon spottar ut maten, men jag tänker att det blir lite enformigt med alla mål gröt?!

När Ibbe har varit hemma med henne har han försökt introducera burkmat, vilket hon inte har gillat alls innan. Jag har ju lagat all mat till henne, men några veckor innan hon blev sjuk provade alltså Ibbe med burkmat och det gick hur bra som helst! Jag tycker att det är väldigt skönt att det går att varva egengjord barnmat med burkmat men nu är jag sugen på att göra egen mat igen. Har någon av er något recepttips? Jag skulle vilja göra någon mat som är snäll mot magen som hon kanske vill äta nu tills hon är helt pigg igen.

Elsa leker
Idag har hon varit en liten vildpastill som har rullat som en tok över golvet.

 1. Elin skriver:

  Hej! Vi hade samma ”krassel” när vår nu 10 månaders började med mat och jag vblev stressad. Helt i onödan så här i efterhand! Hab bötjade äta när han var redo och äter verkligen det mesta men älskar när han får äta/plocka själv. Ett bra tips är blodpudding i smala stavar. Järnrikt, enkelt att äta själv och många bebisar älskar det 🙂

 2. Linda skriver:

  Tycker det kan ta flera dagar innan min äter som vanligt igen efter sjukdom, kommer

 3. Tania skriver:

  Jag fick värsta bästa receptet för sjuka magar. Är supergott för oss vuxna med!

  Skala morötter och potatisar (valfri mängd!) och lätt i en stor kastrull tillsammans med 2-3 kycklingfiléer. Täck allt med vatten! Lägg i buljongtärning (finns saltfria på hälsokostbutiker!) (1 buljongtärning per varje 1/2 litet vatten brukar det vara). Låt koka tills potatisen är liiite mjuk. Lägg i ca 1 dl grötris, blandade frysta grönsaker (ärtor o majs, spenatkuber) och späd på med lite mer vatten. Låt koka på låg värme tills riset, potatisen och kycklingen är klar. Sista steget är valfritt; När soppan är helt färdig, ta 2 ägg och knäck i den i en mugg och vispa lite för hand med en gaffel så de blandas ihop. Ta bort kastrullen från värmen och rör om soppan medan du häller ned äggen i soppan. Klar! Ska ni äta också kan man salta sin egen tallrik. Jag brukar mixa sonens portion när han är sjuk, han äter större bitar mat nu men när han haft magsjuka slinker mosad mat ner lättare upplever jag det som. Kan tänka migration bitar ”växerä i munnen på dem. Lycka till!

 4. Liv skriver:

  Pannkakor och äggröra är mina bästa tips 🙂
  Min dotter åt det när inget annat gick ner. Pannkakor kan hon plockade med själv, pressade lite apelsin över för smak. Även äggröra har funkat när inget annat funkar. Vispa ägg och mjölk, grädde eller mandelmjölk ( eller annan mjölk innan de ska ha vanlig mjölk) och rör till en röra i kastrull eller stekpanna. Krydda med lite peppar eller inte alls.
  Lycka till! Skönt att prickarna är borta.

 5. Sara skriver:

  Det kanske kan vara så att hon bara har lite ont i halsen? Jag känner igen mig i det du beskriver, och vet att min mamma då tipsade om att det kanske var därför viss mat ratades. Alltid svårt att veta med dom små!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..