Svar från frågestunden – del 1

Tusen tack för alla roliga och kloka frågor! Här kommer svaren, del 1. Bättre sent än aldrig som jag brukar säga. Jag ber som ursäkt för det! Det var otroligt många frågor så måste dela upp det.

Hej! Vem är äldst (alltså vem kom ut först) av dig och Angelica?
– Angelica kom ut hela 3 sekunder för mig, typ. Vi plockades ut med akut kejsarsnitt!

Vad hade ni för namn om det skulle bli en pojke?
– Oj, det minns jag inte nu men jag gillar namn som Pontus, Alvin och Oliver. Jag kände hela tiden på mig att det skulle bli en flicka. Det kanske låter konstigt men det var bara en känsla jag hade i kroppen.

Hur länge har du kämpat med din vikt? Tycker du är superduktig som kör VV (gör samma själv)
– Tack snälla! Aktivt har jag hållit på sedan i september 2015. Men jag har varit en riktig periodare sen tonåren.

Hur kommer du vilja ha din bröllopsklänning? Hur kommer ert bröllop se ut? Hur långt har ni kommit med det? Älskar din blogg och eran podd!:)
– Tusen tack! Jag vill ha mycket spets, lång ärm, djup rygg och tyll! Jag vet exakt hur klänningen ska se ut och jag ser fram emot att visa upp klänningen sen. Vi har prelbokat ett ställe, men inte kommit så mycket längre än så. Vi skrev en första gästlista som landade på 113 personer, så vi måste tänka om lite. Riktigt så många gäster kommer det inte att bli.

Vet inte om du kanske redan skrivit om detta, men är du utbildad makeup artist? Eller hur kommer det sig att du är så sjukt snyggt sminkad alltid? Så himla härligt att vara så snygg till vardags?! Jag vill också va det! Tutorials pleaze?
– Tack snälla! Jag är inte utbildad make up artist men jag har jobbat lite extra som det när jag var yngre. Bland annat sminkade jag barn på en revy. Jag ska försöka göra en tutorial på youtube. Min sminkning är verkligen superenkel att göra.

Vad är ditt drömjobb?
– Att få frilansa som journalist som jag gör nu är ett av mina drömjobb. Men sen älskar jag att jobba med tv-produktioner och hoppas på att göra det mer i framtiden.

Vad gör du om fem år?
– Då har jag förhoppningsvis ett till barn, är gift och håller på och bygger vårt hus vid havet.

Vad är din bästa/sämsta egenskap?
– Min bästa egenskap är min starka vilja. Jag tror att allt är möjligt. Min sämsta egenskap är att jag är ganska lättirriterad och rätt slarvig.

Jag har börjat med vv (tack för inspon!!) och börjar närma mig -10 Vilka är dina bästa recept på låga sp?
– Jag har inga bra recept med låga sp. Jag gör inga speciella recept utan äter helt vanlig husmanskost.

Det här kanske låter som en konstig fråga, men tycker du såhär i efterhand att det var skönt att inte amningen fungerade? Det har ju gett dig en helt annan frihet att göra saker tänker jag, tex åka bort och sova på hotell, middagar, dela upp nätterna osv.
Jag har själv ammat det senaste halvåret och har en pojk som vägrar flaska, så alternativet att tex pumpa ut mjölk har liksom inte fungerat. Kan känna mig lite avundsjuk ibland på allt du kan göra medans jag sitter här hemma 😛
Vilket är det bästa beslut du har tagit? Älskar bloggen! Kram<3
– Ja, lite skönt är det. Sen vet jag inte hur länge jag hade ammat om det nu hade fungerat. Jag tror att allt har en mening, så även amningen. Jag är glad att Elsa växer och mår bra. Ett av de bästa beslutet jag tagit är att ta tag i min övervikt en gång för alla.

Tycker du är otroligt duktig med vv. Jag födde monstret i november o har samma kroppstyp som du o gillar din klädstil. Var handlar du mest? Hur får du inspiration till att handla? Jag tycker inget ser snyggt ut i affären…. Har börjat lyssna på tvillingpodden nu. Ni är ju galet underbara! Skrattar högt under mina barnvagnspromenader!!
– Tack snälla! Jag känner själv att jag inte direkt har någon stil. Jag skulle väldigt gärna vilja ha en snyggare stil. Jag nätshoppar en hel del på både ellos och hm. Jag älskar inte att prova kläder i butik.

Hej! Hur blev det med parterapin? Eller blev kommunikationen bättre? Några tips? Det är svårt att vara småbarnsföräldrar och ha en relation som blomstrar, så alltid intressant att höra hur andra gör… Kram!
– Vi försöker fortfarande få till en tid hos familjerådgivningen. Det är lite pussligt att få ihop det med barnvakt och jobb bara.

Jämför ni varandra i er mammaroll, blir det avundsjuka eller stöttar ni varandra..
Har du varit med om mobbning? Som utövare eller utsatt?
– Nej, jag tycker inte att vi jämför varandra i mammarollerna. Vi stöttar varandra så bra vi bara kan jag och Angelica. Jag blev retad en del när jag var i 12-årsåldern, men mobbad har jag aldrig varit. Jag har heller aldrig mobbat någon.

Hej Jessica! Jag är själv gravid nu i v18 och är väldigt nyfiken på din graviditet! 🙂
* Vad var det härligaste med din graviditet med Elsa?
– Att veta att det växte en liten minimänniska i mig. Och att jag trivdes så bra i min gravidkropp.

* När började du känna sparkar i magen? 🙂
– Jag tror att det var runt vecka 18 om jag inte minns fel.

* Läste du några böcker inför din förlossning, isåfall vilka?
– Nej, jag gjorde inte det tyvärr, men det gick bra ändå.

* Hjälpte profylaxkursen dig något?
–  Väldigt mycket! Jag gick en profylaxkurs hos Babyz of Sweden och världens bästa Carina Rylander. Det hjälpte mig väldigt mycket under förlossningens alla 24 timmar.

* Fotade ni magen varje vecka som Angelica gjorde med Alice?
– Nej tyvärr inte. Det vill jag göra med nästa barn!

 1. My skriver:

  Hej Jessica!
  Hoppas du har möjlighet att svara på en fråga 🙂
  Jag undrar vad du använder dig av för våg när du väger din mat (VV)?
  Funderar över om det behövs någon ”specialvåg” eller om en vanlig köksvåg är gångbar.
  Tack för inspiration!

  1. Hej My! Jag har en helt vanlig digital köksvåg. Jag använder den flera gånger om dagen och är den är helt nödvändig för mig. 😀 Kram J

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..