Hon står upp!

Vi har börjat öva på att Elsa får stå mot saker. Ja, jag vet att hon själv ska dra sig upp för att stå upp, men eftersom att hon inte har visat något som helst intresse för det tänkte vi att vi iaf kan visa vad det är hon går miste om när hon rullar runt på golvet. När man ställer henne upp skriker hon av förtjusning och tycker att det är jättekul. Nu på morgonen stod hon helt själv mot bordet, i några sekunder, sen tog Ibbe emot henne när hon höll på att trilla. Jag tror fortfarande på att skaffa lite låga möbler som hon kan klättra på. Vår trappa är helt perfekt att klättra på men jag tänker att det blir lite dubbelt att först lära henne att det är kul och okej att klättra där för att sedan säga ”nej det är farligt, man kan ramla” när hon lär sig gå.

Jag vet att man inte ska jämföra barnets utveckling med andra barns, men igår kröp Elsas kompis som är en månad yngre än henne. För mig är det oundvikligt att inte jämföra då, fast man inte ska. Jag tror ju fortfarande på att Elsa kryper/går när hon känner sig redo, men vi ska till sjukgymnasten i veckan så får vi se vad hon säger om det. 

Elsa_star
elsa_star_2
elsa_star_3

 1. Frida skriver:

  Ingen stress, hon börjar när hon känner för det 🙂 eller så skippar hon krypandet och börjar gå direkt istället. Dem är så olika dem små, men lika duktiga och unika allihop ändå <3

 2. Jennie skriver:

  Tycker det är jättebra att ni ska dit! Och heja Elsa som står. Fortsätt att träna på! Jag jämför också mitt andra barn är lika gammal som Elsa.

 3. Sån söt liten gladis! Det är ju verkligen jätteolika det där. Jämförelseträsket är superlätt att hamna i. Undrar om det försvinner när de blir äldre? Hur som helst är det ju lite skönt innan de tar sig upp så en slipper plocka undan på alla ytor och barnsäkra vareviga skåp och låda. Om du vill får du gärna skriva om hur ni har barnsäkrat. Jag behöver massor av tips!

 4. Min dotter kröp aldrig, rumphasade fram till 15 månader då hon började gå. Ställde sig inte upp mot saker om man inte hjälpte henne. Hon ville gärna gå och hålla i händerna. Hon övade på att gå med oss så när hon väl vågade släppa taget och gå själv så blev det inte så mkt fall. Sonen kryper, ställer sig mot allt. Det jag vill säga är att alla barn är olika men jag förstår dig Jessica att du ”jämför”, det gjorde jag med när dottern var liten. Ge det tid och fortsätt uppmuntra 🙂

 5. Helena skriver:

  Min lille kille är snart nio månader och min kompis son som är en månad yngre står och kryper. Min kille bara sitter. Sitter, pratar och petar på saker. Finmotoriken först, helt enkelt. Jag vill inte heller jämföra, men gör det ändå. Vill ju att han ska krypa och stå han med, men det kommer när det kommer. Heja Elsa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..