IVF-resa med Johanna Kajson

Nu finns ett nytt avsnitt ute av Tvillingpodden. Den här veckan gästas vi av finaste och bästa Johanna Kajson. Hon delar med sig av sin IVF-resa där hon förklarar hur det gick till för henne med allt från att bli satt i klimakteriet till äggplockning. Det är en väldigt öppen berättelse och jag är så glad att Johanna vill dela med sig av den. Avsnittet är uppdelat i två delar och nästa del kommer upp på måndag. Hoppas att ni vill lyssna! Ni hittar det avsnittet och alla andra avsnitt av Tvillingpodden på tvillingpodden.se och i appen poddcaster.

image

 1. Emelie skriver:

  Jag är alltid så pepp på måndagar då det äntligen kommer ett nytt avsnitt av tvillingpodden♥️ Förstå vad ledsen jag blev då det ej gick att spela upp filen Jag lyssnar via podcaster. Hoppas det löser sig snart , jag vill så gärna lyssna !

  Kram !

 2. Intressant det var att höra Johannas berättelse! Går igenom samma resa som hon gjorde just nu så känner igen mycket av det hon säger. Har faktiskt idag satt in ett fint embryo! Så nu håller jag tummar och tår så hårt det bara går!

  Något jag inte kände igen mig i vår Johannas upplevelse från äggplocket… i mitt fall fick jag till att börja med två Alvedon och en lugnande tablett innan jag började byta om till sjukhuskläderna. Därefter satte dom sådan droppnål där dom sprutade in något (kommer ej ihåg vad). När jag kom in i den salen där själva plockat skulle äga rum och lagt mig i stolen så fick jag morfin, och starkt lugnande som gjorde mig helt groggy. (Dom satte såna saker på bröstet för att kolla pulsen, de mätte syret hela tiden och tog blodtryck under hela ingreppet). Till sist fick jag lokalbedövning därnere. Och under ingreppet fylldes det på med mer smärtstillande. Så jag kände ingenting!!

  Hemskt att höra att Johanna bara fick två Alvedon och lokalbedövning när jag fick så himla mycket! Märkligt hur de kan göra sådan skillnad på olika kliniker. Jag var i Malmö.

  1. F skriver:

   Håller mina tummar för att embryot ska fastna och att du är gravid!
   Har genomgått samma resa (på sidlinjen). Min fru som bar vårt barn. Och vet verkligen hur nervösa och förväntansfulla vi var.

 3. Jenny skriver:

  Jag lyckas inte spela upp den. Första gången jag haft problem med detta:( Någon annan som har har samma?

 4. f skriver:

  Det var intressant och få höra hennes historia. Och fler borde fatta att det inte är så lätt att bli gravid.

  Men det gör ont att ta ut ägg. Och det är inte BARA obehagligt. Min fru fick lokalbedövning innan dem tog ut hennes ägg. Och enligt läkaren (vi bor i Danmark), så får alla det, för att det gör ont.
  4 ägg lyckades dem ta ut, men bara två blev befruktade.

 5. Hej världens bästa poddis och bloggis! Jag har gått mer 2,5 kg denna vecka! Ååå jag vill inte va taskig mot er eller era gäster men det känns som att jag missar TP när ni har dessa gästavsnitt! Jag förstår ju att ni inte vill dra in massa skämt och vardagsbetraktelser i era intervjuer men kan ni inte göra ett ”vanligt” avsnitt också dom veckorna ni har gäster?? Dont wanna diss you but I miss you

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..