På väg till Astrid Lindgren

Det som inte får hända hände nyss. Elsa och jag låg i stora sängen, jag bullade upp med en kudde under madrassen (hon kryper inte än) och så gick jag och kissade i badrummet som är precis intill vårt sovrum. Då hör jag en hård duns och sen börjar Elsa storgråta. Hon rullade ner från sängen. Jag ringde 1177 på en gång som sa att vi måste åka in till Astrid Lindgren. Nu är vi på väg och jag känner mig som världens sämsta mamma.

 1. Min son ramlade över armstödet på vår soffa med huvudet flrst ner i golvet. Detta hände inte bara en utan två gånger och han var första gången 7 månader. Sånt känns alltid hemskt men det är sånt som händer. Du är verkligen inte världens sämsta mamma. Vi har dock aldrig fått rekommendationen att åka in till akuten. Så länge de skriker omgående och inte svimmar av så har det räckt för oss att ha honom under observation under 8 timmar. Men man ska ju alltid ringa och höra med 1177 så de får bedöma. Kan ju försöka lätta dig med att sonen inte tagit någon skada. Är idag 2,5 år och utveckling går framåt non stop.

 2. Petra skriver:

  Välkommen in i gänget 😉
  Tror det har hänt många föräldrar att de små liven bestämmer sig att klara av något de inte annars klarat av.
  Min son var nog runt 6 mån när han lyckade pressa sig igenom kuddbarriären jag lagt upp längs kanten och faller med huvudet före ner mot golvet….jag var bara iväg och hämtade hans flaska och ersättning och ser på håll hur han är halvvägs igenom, jag började springa och spände mig så att jag glömde liksom släppa flaskan och ersättningsburken…det vart burken som dämpade hans fall…vilket var bra då vår säng är på högsta läget….
  Kände mig också ursämst just då, men hans gråt gick fort över och jag ringde in till sjukhuset som bara rådde mig att hålla honom under uppsikt under natten.

 3. min son ramlade ur sängen flera gånger och jag ringde aldrig ens 1177… Nu känner jag mig som världens sämsta mamma istället

 4. Sofie skriver:

  Jag kommer inte ens ihåg hur många gånger min dotter ramalt ur sängen, men jag minns den ångesten första gången det hände, ursh!! Men du är ingen dålig mamma för det! Jag har alltid ringt 1177, och dem har bett mig observera och ta det lugnt hemma, förutom sista gången när hon praktiskt taget dök med huvudet före ner från armstödet på soffa, och landade med pannan i stenplattan till kakelugnen. Då bad dom mig att åka in och kolla läget, men hon var lätt piggaste ungen på hela akuten! Men fy samvetet, att vara mamma är inte enkelt!

 5. Marie skriver:

  Hände med Ida när hon var 6 månader, då berättade dom på akuten att man kan känna på fontanellen, är den upphöjd och svullen så är det ett tecken på att något kan vara tokigt, men är den mjuk och nedsjunken är det normalt. Sen skulle jag också åkt in hur som helst, det bästa svaret man kan få som förälder är ju att allt är okej, och det känns alltid lite bättre när det kommer från en läkare. Skönt att Elsa mår bra 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..