Saker Elsa säger

God morgon alla fina läsare! Imorse vaknade inte Elsa förens strax innan 07 och hon har sovit hela natten. Det hör inte till ovanligheten iofs, men det var väldigt skönt att få vakna vid 07 och inte 06 som jag har gjort de senaste veckorna, då inte av Elsa utan av väckarklockan. Vi ringde Angelica på FaceTime och då berättade jag för Angelica att Elsa gnisslar sin tand uppe mot de där nere och frågade om Alice gjorde samma. Då sa Angelica ja usch”. Det snappade Elsa upp på en gång som utbrast ”USCH” och sen skrattade hon. Så jäkla gulligt! Andra saker Elsa kan säga är:

– Ja
– Nej
– Tack
– Mamma
– Pappa
– Katt
– Hej
– Acko
– Gnatt (God natt)
– Titta
– Gugga (gunga)
– Oj
– Där

 

Idag ska vi förbereda allt inför resan till Grekland imorgon. Det ska städas, handlas och packas. Jag måste hitta en UV-dräkt till Elsa och någon liten födelsedagspresent till henne. Hon fyller liksom ETT ÅR på söndag!! Jag har helt glömt bort det i all stress kring jobb sista tiden och bara fokuserat på att ”den 20.e åker vi bort”. Tänk att hon låg i min mage fortfarande för exakt ett år sen. Det ska bli speciellt och roligt att fira hennes första födelsedag utomlands.

elsa_snackar

 1. Wow vad spännande att hon säger så många ord! Min flicka är en månad äldre än Elsa och säger bara hittepå-ord (och ”dä” när hon pekar på saker). Jag tänker att vi får ha extra tålamod med Chloes tal då hon blir tvåspråkig. Ha så kul i Grekland!

 2. Min 1,5 åring pratar i 5-6 ordsmeningar och kan upprepa de allra flesta ord jag säger (igår härmade hon när jag sa ”egoist” hahaha) Så kul när dom börjar prata! Min dotter började gå ett par veckor efter sin 1-årsdag men pratade när hon var knappt 7 månader. Då kunde hon säga ungefär lika många ord som du skriver ovan. Superkul. Ofta kan de va antingen eller. Ibland är dom snabba i kroppen ibland i knoppen:) elsa hör nog som min lilla tjej till den senare kategorin och ja, man får va stolt och mallig

 3. Vad duktig hon ät! Min snart 1,5 åring säger ungefär lika många ord.

 4. AM skriver:

  Vad duktig hon är! Våran kille är 3 veckor äldre än Elsa och säger inga riktiga ord utan ljuder bara än typ dada, mamamam, namnam etc.

  1. LC skriver:

   Min med, lika gammal som din… Det är ju så olika. Men längtar till orden börjar komma 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..