Lotta Gray gästar Tvillingpodden

Det här inlägget är ett samarbete med Läkarmissionen

Nu finns ett nytt avsnitt ute av Tvillingpodden. Den här veckan gästar bästa Lotta Gray och vi pratar om hennes resor till bland annat Kongo som hon har gjort tillsammans med Läkarmissionen. Lotta är en av Läkarmissionens ambassadörer och hon har gjort flera viktiga resor tillsammans med dom. Vi pratar även med Lotta om hennes förlossning med sonen Lennox som föddes med planerat snitt. Det här avsnittet är ett samarbete med Läkarmissionen där jag och Angelica har valt att skänka 5000 kr till det här projektet och det är vi väldigt stolta över. Ingen kan göra allt men alla kan göra något.

Varje år dör hundratusentals kvinnor av sin graviditet eller förlossning och en miljon nyfödda dör för att de inte får rätt vård och omsorg. Detta trots att nästan all mödradödlighet går att förhindra. Hos Läkarmissionen kan du köpa en förlossning för 150 kronor. Det är bara att sms:a MORSDAG till 729 72 så får du ett svars-sms med en fin hälsningsbild att skicka vidare till den mamma du vill fira. Och för varje såld förlossning får en fattig kvinna i DR Kongo föda sitt barn på sjukhus. Fördelarna med att föda på sjukhus är många. Förutom den säkra miljön får kvinnorna information om preventivmedel och familjeplanering, dessutom vaccineras alla nyfödda barn och deras hälsa kontrolleras och följs upp. Det går också att köpa en förlossning i Tanzania eller en förlossning med kejsarsnitt, då går du bara in här.

Ni hittar som vanligt avsnittet och alla andra avsnitt på tvillingpodden.se och i appen podcaster. Det här är det viktigaste avsnittet vi har gjort så jag hoppas att ni vill lyssna!

avsnitt76

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..