En livsviktig kurs med Trygg-Hansa

Det här inlägget är ett samarbete med Trygg-Hansa

För ett tag sedan hade jag och Angelica en livsviktig kurs i HLR (hjärt-och-lungräddning), tillsammans med Trygg-Hansa och Life in mind. Vi tävlade ut kursplatser till er läsare och på plats var det alltså jag, Angelica och ett helt gäng härliga läsare och vi fick lära oss hur man räddar livet på någon vid bland annat hjärtstopp. Det var bitvis rätt känslomässigt eftersom att vi pratade om både drunkningsolyckor, andnöd och fallskador. Kursen var inriktad på bebisar och barn och jag är så glad att jag äntligen har gått den här kursen. Jag har länge haft ett presentkort till just den här kursen hemma men jag har inte tagit mig tiden att gå. Nu tänker jag att Ibbe ska få använda mitt presentkort för det känns oroligt viktigt att han också vet hur man agerar i en nödsituation.

Första delen av kursen bestod av teori och sedan fick vi öva praktiskt på dockor. Jag tycker att den praktiska delen var väldigt lärorik och jag tror att det sätter sig mer i ryggmärgen när man får öva. Jag skulle såklart inte kalla mig själv för en livräddare men jag känner mig mycket tryggare nu om Elsa skulle sätta i halsen tex. Innan visste jag inte riktigt hur jag skulle göra och fick panik när hon satte en majskrok i halsen. Nedan kan ni se ett klipp från kursen!

hlr_loppi
Hela gänget på LOPPIs kontor!

Tips för att undvika att små barn sätter i halsen:

  • Ha uppsikt över barnet när de äter
  • Barnet ska sitta stilla när det äter, ta för vana att sitta tillsammans vid köksbordet när barnet äter
  • Kom ihåg att barn måste få vara barn och få smaka sig fram. Du som förälder vet bäst vad just ditt barn klarar av att äta. 
  • Lämna inte små saker framme, så som syskonens legobitar och skålar med exempelvis nötter
  • Tänk dig för om små barn äter i bilen då det kan vara svårt att höra om de sätter något i halsen

Källa: Trygg-Hansa

hlr_trygghansa

  1. Usch, min lilla tjej satte i halsen ordentligt när hon var 7-9 månader någonting. Konstigt nog så hade jag – bara någon vecka tidiga – gått HLR som jag fick använda. Livsviktigt tips till alla!
    Hoppas du får en fin dag going!
    Kram <3

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..