Att få det att gå ihop

Jag hade tänkt att den här måndagen skulle starta på ett riktigt härligt sätt, men som jag skrev tidigare är det lite bråkigt här hemma. För att allt ska flyta på bra här hemma behöver vi gå igenom den kommande veckan med aktiviteter, middagar och all planering kring dessa. Det är ju mest jag som har massa aktiviteter i och med det jobbet jag har. Ibland känner jag att Ibbe kanske inte riktigt tar mitt jobb på allvar. Att det inte riktigt är att jobba när jag går på event och annat. Jag tycker själv att jag har världens bästa jobb och nu kombinerar jag skrivandet som frilansjournalist med att blogga och det är en dröm för mig.

Igår var både jag och I väldigt trötta och gick därför inte igenom hur den här veckan ser ut och när vi inte gör det blir det alltid lite gnissel. Vi förväntar oss helt enkelt olika saker av varandra utan att egentligen säga dom högt. Jag förstår ju att det lätt kan leda till tjafs när man inte säger vad man tänker på. Planering är A och O i vår familj för att vardagspusslet ska gå ihop och det behöver båda bli bättre på. Jag är expert på att tro att saker ska ta mycket kortare tid än de egentligen gör medan Ibbe är mer realistisk. Det leder ofta till att jag startar upp en massa projekt som jag sen inte hinner slutföra och han älskar inte det. Med projekt menar jag inte att starta ett nytt företag utan mer ”nu ska jag packa upp resväskan”, men så ringer Angelica och frågar om jag vill gå en promenad och det är såklart mer lockande så då lämnar jag resväskan med kläder runt omkring och överallt, till sen. Jag är nämligen expert på ”jag gör det sen”.

Nu har jag skrivit en ordentlig ”to do lista” och betar av punkt för punkt. Det gör det mycket lättare för mig att fokusera. Det första jag ska göra är att leta upp en cykel på Blocket eftersom att min fina cykel blev snodd. Jag behöver kunna ta mig till och från kontoret på ett lätt sätt och att cykla är verkligen optimalt. Det går fort och dessutom får jag in lite träning. Fast allra först ska jag gå och bli sams med Ibbe. Det tar väldigt mycket onödig energi att vara arg. Det är viktigt att ta vara på det man faktiskt har.

aplusj

 1. Ligger efter i mitt lyssnande på Tvillingpodden men i något av avsnitten närmare nr 70 så berättar du att du och Ibbe går i parterapi. Hur har det gått? Har det hjälpt er något?

 2. Det är inte lätt att få ihop vardagen, man är ju liksom två personer som båda ska trivas hemma etc. Jag är en sån som MÅSTE ha det fint och städat hemma, mår inte bra annars .. min samb, inte likadan. Man måste liksom mötas där i mitten någonstans. Ex blir Ibbe galen på ditt slarv, kan ni inte ha någon garderob eller nått där han bara kan dumpa dina prylar/kläder, stänga dörren och sen tar du det när du tar det? haha. kanske låter knäppt men vi har så hemma… jag skulle bli galen om jag såg kläder och prylar lösa omkring mig hemma. Sen måste man ju mötas, jag förstår ju att jag kan inte tvinga min sambo att bli lika kliniskt städfreak som jag.. 🙂 är väl detta med kommunikation, as always.. men inte alltid så lätt! <3

 3. Vera skriver:

  Jag tycker det är bra att du har insett hur viktig kommunikationen är och att ni försöker lösa det som inte synkar er emellan, INNAN det går för långt! Och bara för att man varit ihop ett tag och tycker att man känner varandra och varandras ”stil” så måste man lyssna. Man kan inte förutsätta att man menar Y för att det låter som Y och bara för att när han sa så igår så betydde det en viss sak. Idag kanske jag frågade lite annorlunda och tyckte det lät som Y…. men han tänkte helt och hållet på X….
  Särskilt när du nu har ett jobb som är rätt fritt så förstår jag vitsen med planering för att hålla ihop det. Men då måste du kanske bli bättre på att uppskatta hur lång tid saker tar eftersom du verkar missa lite där ibland.
  Hoppas att det löser sig för er och att ni hittar en bra mellanväg som båda är nöjda med! Man vill ju ha lite lööööv och sådär också, inte bara känna att man är Familjen AB tillsammans!
  Om man bara vill få lite pepp och verktyg som gör att man inte tappar bort varann (eller innan man tappar bort varann) så kan jag varmt rekommendera familjerådgivning! Man behöver inte krisa eller vara separationsmässiga för att söka stöd där, de är toppen!
  Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..