Jag har något att erkänna…

Usch jag känner mig som en person med noll karaktär just nu. När jag är sjuk känner jag mig ynklig och att det liksom är lite synd om mig. Och när det är synd om en får man äta vad man vill, det är sen gammalt. Nu till erkännandet. Efter 3 månader utan Cola zero har jag nu börjat dricka det igen. Jag är fast i aspartamträsket igen och kan inte sluta. Jag längtar efter Cola – hela tiden. Jag skulle bara testa en klunk när vi var i Grekland och upptäckte då att det inte alls var gott. Det smakade så otroligt sött och istället för att nöja mig med det tänkte jag ”äsch det är bara för att det är pumpcola” och gick och köpte en flaska. Den va såklart mycket godare och när vi i helgen köpte hem Cola tänkte jag ”bara idag”. Idag är det tisdag och jag har en ny Cola zero i kylen. Det är något fel på mig.

image

  1. Jag tröstar dig med denna – http://www.aftonbladet.se/halsa/article21010618.ab

    Du blir inte tjock av aspartam och du får inte cancer. Lightläsk kan t o m vara bra för den som vill gå ner i vikt, om man därmed överger vanlig läsk eller annat sockrigt. Fattar att du inte vill ha ett beroende men du behöver iaf inte vara rädd att du förstör kroppen 🙂

  2. Anne skriver:

    Jag lutar också åt ”häll ut hållet”. Det är ”skit” som belastar din kropp och gör inget för ett snabbare tillfrisknande. Drick kolsyrat vatten om du vill ha något som river i halsen. Bestäm dig för att detta berodde på att du är sjuk och som frisk vet du bättre och dricker inget mer. Bryt bara rakt av igen. Sen handlar ju detta om att du drack det på semestern som någonslags belöning eller vad det nu kan vara. Du får fundera på vad du kan göra åt situationerna när du känner ”jag är värd att äta/dricka detta idag”, Idag kan jag unna mig detta för att jag har semester tex. Det enda som definitivt inte hjälper är att skuldbelägga dig själv. Du dricker inte ett uns mindre Cola för att du slår på dig själv och känner dig värdelös. Sånt ska vi helt enkelt sluta med så mår vi mycket bättre och kan ta itu med problemen på riktigt i stället Krya på dig och kram!

  3. Jag är likadan med choklad! Man kan jämföra mig med ett monster som badar i choklad. Jag har sån abstinens. VARJE KVÄLL! Min sambo har sån kontroll över sitt sug så att man ibland undrar om han är sockersugen alls, Jag har noll självkontroll och noll karaktär och mår dåligt av tanken på hur patetisk jag måste se ut ibland. Du är grym! <3

  4. Förstår känslan precis! Jag funkar så med godis och jag håller själv på att gå ner i vikt. Cola zero och salta chips är det jag ”tillåter” mig dricka/äta. Fast bara på helgen! 😉 Du får hitta ditt sätt, sätt upp regler kring drickandet av zero eller strunta i det helt. Bara du som vet vad som funkar för dig! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..