En helg för relationen

Jag har precis ordnat så att min pappa och bonusmamma Sussie kan vara barnvakt till Elsa lördag till söndag om Elsa är frisk då. Ibbe ville hitta på något, men han tänkte kanske mer att vi skulle åka och hälsa på några av hans kompisar, men jag föreslog då att bara han och jag borde göra någonting tillsammans. Bio, restaurang, bo på hotell, gå på spa, åka go kart? Jag vill göra något riktigt roligt och/eller riktigt mysigt. Har ni några tips på aktiviteter eller restauranger i Sthlm som man bara måste göra eller besöka? Eller har ni tips på något grymt hotell? Jag bläddrade igenom mina bilder och såg att senast jag och Ibbe hade datenight med middag på restaurang var den 29 december förra året. Sen har vi ju varit på några bröllop och fester ihop, men det är inte riktigt samma sak tycker jag. Då ger man oftast väldigt mycket fokus till kompisarna oh inte så mycket till varandra.

Förut hade Ibbe och jag bestämt att vi skulle ha en dag i månaden där vi hittade på något bara han och jag. Det behöver ju inte alltid betyda att vi bor på hotell eller så, det räcker med en bio. Men för att det ska funka behöver vi ju barnvakt. Jag överväger starkt att hitta någon härlig barnvakt till hösten som kan avlasta oss lite när det behövs någon kväll i månaden. Är det någon av er som använder er av barnvakt? Det måste ju kännas 100% rätt med den personen, så helst skulle det ju vara någon man känner redan.

cubus_garden_2

 1. Sofie skriver:

  Varför inte göra byten med någon? Kanske har ni vänner som sitter i samma sits som ni? Då kan man hjälpas åt att barnvakta varandras barn någon gång i månaden. en smart grej tycker jag. Tid för sig själva som par tror jag man verkligen behöver, mer än vad man kanske tror. En natt man kan ligga och kramas ensamma i sängen utan barn är ju härligt bara det ❤️

 2. Jag har faktiskt jobbat som just barnvakt hos en familj under ca 3 år, där föräldrarna ville ha en dejt kväll ungefär var 3e vecka. Jag började när barnen var väldigt små så jag blev liksom en del av deras liv väldigt tidigt även om vi inte kände varandra sedan tidigare. De älskade när jag kom dit för då fick ju vi 3 har vår egna myskväll med lite roligare mat, gottis och såklart lekar. Nu har jag tyvärr slutat hos dem, men är ändå där och hälsar på ibland för att de känns lite som min extra familj. Så mitt tips är att ta kontakt med någon tex (nanny.NU) nu när Elsa är liten, ni kommer snabbt känna om det klickar mellan er och denne och ni kan då bygga en långsiktig relation.

 3. Yasurag?! Jag och Molly bokade in en natt där när jag väntade Lovelii.
  Åt god mat, gick omkring i kimonos och tofflor, bubblade ute på kvällen, myste, yoga, bara va med varandra.
  Balsam för själen.

  Rekommenderar inte att vara hemma som nån skrev, för då blir det lätt att ni ”passar på” med alla måsten som ofta finns i hemmet.
  Men var som helst annars är ju bra. Kolla på kartan efter ett nära ställe ni ändå inte varit på. Nåt mysigt hotell i närheten
  Ät gott, gå hand i hand och bara prata. Ni vet, inte bygga upp förväntningar heller.

  För en månad sen insåg vi att det va evigheter det bara va jag och Molly.
  Vi tog in på Pensionat Granparken i Norrtälje (supermysigt!!!) bara 4,5 mil hemifrån. Planen var: gå ut och äta, sen nån mysig pub etc etc.
  Men istället blev det supergod middag på pensionatet och spöregn ute. Så vi tog bilen, åkte till kvantum och köpte lite snax och en kortlek. Sen åkte vi tillbaka till rummet, bytte om till pyjamas och satt och myste med kortspel, prat och godis. Och lite oplanerad bonus innan vi somnade haha
  Vi va som två nya människor när vi kom hem igen.
  Oj, novellen blev det haha
  Men va jag menar är nog: tänk enkelt och skippa prestation för annars kanske ni bra blir mer stressade och blir besvikna.
  Ni är så fina!! <3

  1. Tack snälla för bra tips! Nu har vi bokat hotell och restaurang! 😀 <3 Pussokram

 4. Lisa skriver:

  Vi är ett kompisar med barn i samma åldrar. De har två (7 och 4 år) och vi har tre (7, 3,5 och 1år).
  Vi började redan när våra första var små att hjälpas åt och turas om med barnvakteri. De som är barnvakt är hemma hos sig med alla barnen och det barnlediga paret får ett dygn från lämning till hämtning. Det är både barn och vuxna som känner varandra väl så alla känner sig trygga. Barnen kallar varandra för bonussyskon och ser alltid fram emot att ses.
  Vi umgås ofta allihopa med såklart och åker på semester både sommar och vinter.

  Kan ni inte prata ihop er med Angelica och Stefan (eller någon annat kompispar) om ett sådant upplägg? Bestäm varsin kväll/helg varje månad som ni har barnvakt.

 5. varför åka iväg? Det mysigaste är väl att vara hemma själva, laga god mat tillsammans, dricka lite skumpa, massage, älska hela helgen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..