Ett blodbad i trosorna

Innan jag fick barn hade jag en p-stav i armen. Den gjorde så att jag hade mens väldigt sällan. Jag tyckte att det var hur skönt som helst och njöt av att slippa mensvärk, tamponger och plötslig menschock på stan. Sen fick jag barn och numera har jag en kopparspiral som preventivmedel. Sedan dess har jag kopiösa mängder mens varje månad. Mensen är punktlig och jag får den nästan alltid runt samma datum varje månad. När jag säger kopiösa mängder så menar jag verkligen blodbad. Under två dagar får jag byta tamponger säkert 10 gånger (!). Är det bara jag som har det såhär efter att jag har fött barn? Eller beror det på spiralen? Jag har även jordens mensvärk och jag känner av min ägglossning. Det gjorde jag inte innan jag fick barn. Då hade jag lite ont i magen strax innan mens och sen var det inget mer med det. Det är liksom som att livmodern och äggstockarna ”vaknade” efter förlossningen och bara ”hej hej vi finns och nu ska du få veta det – med besked.”

Tips mottages hur som helst tacksamt. Ska jag ta ut spiralen? Är det därför det är såhär? Eller är det helt normalt efter att man har fött barn? Vad är bra preventivmedel annars? Jag vill ju vara säker på att inte bli gravid igen förens efter vårt bröllop nästa sommar.

faro_gravid_5
Gravid, mensfri och lyckligt ovetandes om vad som komma skulle i mensväg.

 1. Denice skriver:

  Jag hade kopparspiral och hade helt tvärtom mot dig. Lite mens, ingen värk eller besvär. Hade mens kanske i 2,5dag och var himla nöjd. Men nu när jag tagit ut den, mycket mens och ont. Ge den dock lite tid för jag hoppas du blir lika nöjd som jag var. Inga hormoner är ett STORT plus. Vi får tillräckligt med skit i oss av allt annat i vardagen. Håll ut och he den lite tid.

 2. Jag säger bara en sak; HORMONSPIRAL! 🙂

 3. Stort tips att testa hormonspiral istället.
  Har alltid haft fruktansvärd mensvärk och fart in och ut på gynakuten och varit sängliggande 1-2 dagar varje mensperiod, innan jag till slut testade att sätta in en hormonspiral och plötsligt försvann mensen och därmed värken. Jag födde barn i november förra året men valde att sätta in en ny hormonspiral på efterkontrollen och mensen har i princip hållit sig borta sedan dess och heller ingen värk.
  Där har du mitt hetaste tips, hormonspiral!

 4. Li skriver:

  Jag har hormonspiral och det tog nästan 1 år för mensen att lugna ner sig! Sen blev det faktiskt bättre, alltså mindre mens och mindre värk. Vänta lite med att ta ut den och se vad som händer närmsta halvåret!

 5. Kopparspirsl kunde göra att man blöder mycket sa min bm. Och eftersom jag haft problem med det innan så fick jah en hormonspiral istället. Funkar fint!!
  Minipiller annars?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..