Att glorifiera cigaretter

Jag såg Sommarkrysset när The Fooo Conspiracy uppträdde. Texten i deras senaste låt ”Summer love” går som följer:

Cheap shades
Fast cars
Late nights, summer love
Sweet lips
Cigarettes
People dancing in the yard
Fake tans
Tanky tops
Acting rebels, standing tall
Young blood
Favorite song
We got everything we want

VARFÖR i hela fridens namn måste de ha med cigaretter som en del av en härlig sommar? De har en väldigt ung publik och jag ser noll komma noll anledning till att ha med ett enda ord om cigaretter i en låttext. Är jag den enda som har reagerat på det här? Jag skulle vilja veta hur de tänkte när låten 1. Skrevs. 2. Spelades in. Reflekterade inte någon på att de glorifierar rökning? Jag tycker att det känns så sunkigt.

cigarett

 1. Jag håller med dig. Hade en krönika i Metro en gång som handlade om mammor/gravida som röker framför sina barn – det var inte så populärt. Tydligen så säger ”vissa läkare att det är en större påfrestning att försöka sluta än om man fortsätter” – om man är gravid. Jag vet inte vad man ska tro på, men jag håller med dig att det är rätt så sunkigt med cigg överhuvudtaget 🙂
  Kram på dig vackra Jessica <3

 2. Veronica Maggio sjunger om cigg, The foo. Många rappar om alkohol och dåligt leverne så ja det är rätt vanligt att skriva om droger och sånt inom musikkultur. Nej inte särskilt hälsosamt eller särskilt coolt ur ett förebildsperspektiv. Men jag tror inte att musiker alltid vill att vi moraliserar över deras erfarenheter. Även fast det är på bekostnad att de påverkar många Unga. Både synd och sunkit.

 3. Det är ju som i Dannys låt jag hör vad du säger men jag har glömt vad du sa och han sjunger ”vi har bordet fullt av brownies och dricka” …. Nånting säger mig att det inte är barnvänliga brownies …

  1. Haha vad lustigt! Så tänker inte jag!
   Vad tror du Sandwich & Nogger, som han också sjunger kan vara synonymt med?

   1. Haha nej jag kan såklart ha helt fel, det var liksom bara det första jag tänkte 😉 sandwich & nogger har jag dock intw förknippat med nät annat

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..