En traumatisk förlossning

Idag har vi spelat in ett nytt avsnitt av Tvillingpodden och det med en gäst. Det var ingen mindre än vår vän Fridas svägerska Karro som var med idag och berättade sin förlossningsberättelse. Hon har två barn med åtta års mellanrum och den första förlossningen var en riktigt traumatisk händelse både för henne och hennes man. Hon bearbetade den första förlossningen länge innan hon vågade bli gravid och föda igen. Det är ett extra långt avsnitt med mycket tårar och lite skratt. För min del tror jag att det blev extra känslomässigt eftersom att jag också hade en bitvis väldigt jobbig förlossning. För er som inte har läst om den eller hört om den så har jag skrivit del 1 här och del 2 här. Det går även att lyssna på min förlossningsberättelse i Tvillingpodden. Den är i två delar även där, del ett är i avsnitt 25 och del två är i avsnitt 26. Det går också att lyssna på Ibbes version av förlossningen i avsnitt 27. Ni hittar alla avsnitt på Tvillingpodden.se och i appen podcaster.

Nu känner jag mig helt utvriden som människa. Det tar väldigt mycket på krafterna att bli så känslomässigt berörd och det är inget jag bara kan skaka av mig. Tur för mig att Ibbe har en härlig grillmiddag förberedd hemma för mig idag. Jag tänker låtsas att jag har semester ikväll och ta ett glas vin. Livet ändå, härligt ju!

tvillingpodden_
Fina härliga Karro! Jag är så glad att hon ville dela med sig av sin berättelse.

  1. Tack för en bra podd! Jag undrar mycket över hur min egna förlossning kommer bli sen i januari, kan inte säga att jag ser fram emot själva förlossningen, är lite nojjig faktiskt över hur det kommer att bli. Särskilt nu när det verkar vara så mycket problem inom vården, med tanke på alla skriverier om brist på personal och plats. Läskigt! http://www.nouw.com/hellofebruary

  2. Mina förlossningar har blivit lättare och bättre varje gång. Kan inte riktigt förstå att jag ska göra det igen

  3. Blir så upprörd över hur hemska förlossningar visa får gå igenom. Borde det inte gå att undvika 2016 I ett I-land? Känns så sjukt att man ska behove vara rädd för att föda, det borde inte vara så.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..