Snart börjar inskolningen

När jag var på infomöte på förskolan i maj tänkte jag ”det är långt kvar tills Elsa ska börja här”. Nu sitter jag här och det är lite mer än en vecka kvar tills det är dags. Det är verkligen blandade känslor inför detta. En del av mig vill vara hemma med E hela livet och en annan tycker att det är så spännande att hon ska få leka med andra barn och att hon kommer lära sig så mycket där.

snapchat
Vi fick en lista med plagg och saker som är bra att ha på förskolan och jag tänkte sammanställa den och dela med mig av den här. Skulle ni vilja det? Vi har inte betat av en enda av punkterna och nu känner jag att det börjar bli lite bråttom. Har ni andra skolat in era barn redan? Elsa har sin första dag måndagen den 6 september och då ska jag vara med. Jag ska vara med under två veckors tid, sen är tanken att jag ska vara hemma när hon är där lite kortare dagar tredje veckan för att sedan gå enligt schema fjärde veckan.
elsa_kiddo
Första veckan ska vi bara vara där mellan 9.30-10.45 sen kommer det vara som att jag är mammaledig igen, fast jag ska försöka jobba när Elsa sover sin lunchvila, sen blir det till att jobba kvällar när Ibbe har kommit hem från jobbet. Jag är så tacksam över att jag har möjlighet att frilansa och därmed jobba hemifrån. Jag förstår inte riktigt hur vi skulle få det att gå ihop annars. Vi bor ju en bit utanför Stockholm och att pendla in tar en timme. Om Elsa ska gå 9-15 hinner man ju knappt in till stan innan det är dags att vända. Dessutom är det väldigt långt att åka om de skulle ringa från förskolan och Elsa blivit sjuk. Det får helt enkelt bli mycket kvällsjobb för mig under den här hösten. Hur har ni andra gjort för att få det att gå ihop?

Vi som föräldrar fick lite olika uppgifter inför förskolestarten. En av dem var att brodera en sittdyna som barnen ska ha vid samlingen. Man ska brodera barnets namn och något som barnet tycker om. Jag gav mig på korsstygn och det blev inte särskilt fint, men jag tänker att det är tanken som räknas. Pedagogerna sa att barnen gillar att ha något som föräldrarna själva har gjort. Nästa projekt är att rita en groda och skriva Elsas namn på den. Den ska hon också ha vid samlingen.

pyssel_sittdyna
Dynan är inte riktigt klar än. Jag tänkte sy några stygn runt kanterna också. Haha, vad tycks?

 1. Therese skriver:

  Va mysigt med uppdrag. Håller på att skola in barn nr2. Vi får ett hus av papp som vi ska fylla med bilder på dom närmsta. Sen sätter dom upp dom på väggen och så kan man prata kring huset och bilderna. 😉

 2. Susanne skriver:

  Åh båda mina barn har gått på den avdelningen där Elsa ska börja och det är helt klart den bästa avdelningen på hela förskolan.Så himla bra pedagoger och dom har det så himla bra där. Det kommer gå toppen!
  Jag själv jobbar inne i stan och tycker att det har funkat ok när dom har ringt och sagt att barnen är sjuka 🙂

 3. Anna O skriver:

  Kommer hon gå på samma förskola som kusinerna? ☺️

 4. Sofia skriver:

  Elsa kommer att få det så bra där!! Pedagogerna är super!! Minns när jag satt å broderade den där mattan för 3 år sen 😉 snart är det dags igen 😉
  Förstår din känsla men du kommer att se hur kul hon kommer att ha å mer och mer så slappnar man av. Å så är du så nära ❤️ Jag pendlar in till stan. Tog sista bussen in för att lämna så sent som möjligt. Å sen hämtade min man tidigt. Men det ska bli andra bullar nu när tvåan ska börja. Hoppas på att hitta ett jobb här i å-berga. 😉
  Tack för superbra podd och blogg ! Å vår dotter började me gå lite senare 15 månader ca. Alla tar sin egen tid på sig. Känn ingen stress. ❤️
  /Hon vid bilen för superlänge sen… 😉

 5. Sofia skriver:

  Elsa kommer att få det så bra där!! Pedagogerna är super!! Minns när jag satt å broderade den där mattan för 3 år sen 😉 snart är det dags igen 😉
  Förstår din känsla men du kommer att se hur kul hon kommer att ha å mer och mer så slappnar man av. Å så är du så nära ❤️ Jag pendlar in till stan. Tog sista bussen in för att lämna så sent som möjligt. Å sen hämtade min man tidigt. Men det ska bli andra bullar nu när tvåan ska börja. Hoppas på att hitta ett jobb här i å-berga. 😉
  Tack för superbra podd och blogg ! Å vår dotter började me gå lite senare 15 månader ca. Alla tar sin egen tid på sig. Känn ingen stress. ❤️
  /hon vid bilen för superlänge sen

  1. Men åh heeeeej! Så längesen! När börjar ditt andra barn? 😀 Stor kram! <3

   1. Sofia skriver:

    Det beror på lite om jag hittar nytt jobb 😉 men till våren eller nästa höst 😉 hojta gärna om du vet nån här i krokarna som söker någon inom marknad, sälj, produkt, vad som helst inom administration! ha ha 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..