Hon står upp!

Det var längesen jag skrev någon om Elsas utveckling. Vi gick ju till en sjukgymnast eftersom att hon var ”sen” med att krypa och ställa sig upp mot saker. Jag försökte att inte känna någon oro inför det utan kände att hon kryper när hon kryper och går när hon är redo. Hon började krypa strax efter att hon fyllde 1 år. Innan det rullade hon sig för att ta sig framåt. Hon är en väldigt försiktig själ och är inte den som tar några onödiga risker när det kommer till att resa sig mot saker om hon riskerar att ramla. Hon har helt enkelt tagit allt i sin egen takt och vare sig jag eller Ibbe har övat på att gå eller få henne att stå. Det är relativt nyligen som hon började dra sig upp mot saker och gå längs med möbler. Hon har alltså hela tiden tagit stöd mot saker – fram tills igår. Då, från ingenstans klättrade hon mot sin sittpuff och sedan reste hon sig upp och stod mitt på golvet utan något stöd. Jag skrek rakt ut och applåderade och Elsa sken upp som en sol. Hon applåderade åt sig själv och blev så glad.

Nu slutar hon inte resa sig upp. Det första hon gjorde imorse var att ställa sig upp i vår säng utan att hålla i sig i något. Så himla härligt att se! Det måste vara helt fantastiskt för henne att helt plötsligt kunna stå upp när hon har suttit/krupit så länge. Det är ganska vingligt än så länge så man får vara på sin vakt hela tiden. Igår ställde hon sig upp och kastade sig bakåt eftersom att hon visste att jag var där och tog emot henne. Hon springer runt för fullt med sin gåvagn och tycker att det är jättekul. Det ska bli spännande att se när hon tar sina första steg utan den. Jag vet att man inte ska jämföra, men när började era barn att gå?

elsa_sitter
elsa_star
elsa_jessica

 1. I.H skriver:

  På sin 1års dag

 2. Sara skriver:

  Det är verkligen så himla olika från barn till barn. Min son började gå vid 13 månader och har alltid varit en ganska försiktig kille som tar allt i sin takt, han är aldrig först med att prova nya saker. Lillasyster däremot är ett riktigt litet yrväder och har varit det ända sedan hon föddes i juli förra året. Hon började gå när hon var 10 månader och nu när hon är 13 månader springer hon fram med full fart (behöver jag säga att hon har bulor och blåmärken lite varstans allt som oftast )

 3. S skriver:

  Min son började ”åla” runt 8-9 månader, kröp runt 10-11 och tig sina första steg 2 veckor efter 1årsdagen..
  Detta är lätt att säga (men svårt att göra); inte jämföra med andra Kommer ihåg på en mammateäff och alla barn satt upp vid 4-5(!!!) månader och dom pratade om hur dom tränade sina barn att sitta upp(?!) .. Jag blev helt chockad.. Min son började sitta 4 månader senare (8) månader man får bara komma ihåg att försöka ta allt med ro!

  Lycka till med inskolningen!!!

 4. Sofie skriver:

  Min son gick när man var 11 månader. Han bara reste sig upp och kallade iväg som om han aldrig gjort nåt annat! Vi fattade ingenting!

 5. Elin skriver:

  Min dotter kröp när hon var 6mån, då började alla omkring hetsa om att ”åh då kommer hon gå tidigt också” medans jag blev irriterad och sa att det inte var bråttom precis.. Har alltid haft en känsla av att hon skulle dröja med att gå fast hon kröp tidigt och jag hade rätt Hon kunde ta några få steg från att hon var ca 1år men gick inte ordentligt förrens hon var ca 14-15mån

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..