Längtan efter ett till barn

Jag och Ibbe har bestämt att vi ska vänta lite med ett syskon till Elsa. Vi ändrar oss dock hela tiden och ena stunden vill han få ”småbarnsåren avklarade”, men å andra sidan är det väldigt härligt att ge Elsa all tid och uppmärksamhet i ett par år innan det kommer ett syskon. Planen är att börja försöka att bli gravida efter bröllopet i augusti nästa sommar. Vi har sagt att vi får känna hur det känns då men vi är helt överens om att båda verkligen vill längta efter ett till barn. Som det är nu tycker jag att vi har det helt perfekt. Elsa har börjat bli lite större och att börja om prick nu känns inte aktuellt. Fast sen dyker det upp bilder på Elsa som bebis och då blir ja på riktigt så sugen på en till. Som ni förstår är jag är helt skitzo när det kommer till att bli gravid igen. Ena sekunden vill jag plussa idag och andra sekunden skulle jag kunna vänta i minst två år till. En sak är iaf säker – ett syskon blir det, på ett eller annat sätt. Jag önskar och hoppas att det är lika lätt för mig att bli gravid igen. Elsa blev till på andra försöket.

elsa_mini_2
Hur tätt har ni mellan era barn? Vilken ålder är optimal att bli storasyskon tycker ni? Många vänner jag har frågat tycker att 3 års skillnad är perfekt, medans andra menar på att det är härligt med tätt så att de får ut så mycket som möjligt av varandra under uppväxten. Jag kan ju bara relatera till hur det har varit med mina småsyskon. Mellan oss skiljer det en del i ålder och det är mer på senare tid när alla är vuxna som vi verkligen umgås. Det skiljer ju väldigt mycket på en 8-åring och en 16-åring och man har inte jättemycket gemensamt. När jag tänker på vår familj med fyra syskon skulle jag mer än gärna ha fler barn än två, men jag tror att jag och Ibbe kommer att känna oss väldigt nöjda med två kids. Hur många barn har ni? Och hur många barn vill ni ha?
elsa_mini_1
elsa_mini_3
Jag må vara jäkligt partisk, men hur gullig är hon inte? De här bilderna är tagna för exakt ett år sen. Det skulle vara appen timehops fel om jag slet ut spiralen och blev gravid nu på studs!

 1. Åh, de är ju för goa!

 2. Vi har 1 år mellan stora och mellan, sen kommer en till i januari så det blir tre under tre (HJÄLP!).
  H och V har så mycket glädje av varandra nu, de kan leka med varandra (och bråka såklart), går på samma avdelning på förskolan (helt plötsligt är det superlätt att lämna stora när lillebror också är där). Allting blir ju vad man gör det till, oavsett hur ni gör tror jag att ni kommer tycka att det är det bästa för er! 🙂

 3. Therese skriver:

  Vi har två barn och jag är super nöjd med det, men jag skulle absolut inte göra abort om jag skulle bli gravid igen.
  Vi kommer inte heller planera för fler 🙂

 4. Hanne skriver:

  Vi har flicka okt 06, pojke juli 12 o sedan pojke nov 15. Jag tyckte det var väldigt bra med både 3 o 5 år emellan även om vi kämpade länge med tvåan o även fick missfall året innan. Jag är nog glad att han inte kom direkt även om deg kändes nattsvart då när mensen kom varje månad år efter år. Trean kom som en total överraskning o jag skulle faktiskt kunna tänka mig en till. Nu blir det inte så dock för pappan säger stopp o har bokat tid för sterilisering. Det är nog lika bra för jag blir så sjuk under mina graviditeter. Låter som helt rätt att längta lite o sen sätta igång bebisfabriken efter bröllopet. Lycka till!

 5. Kristin skriver:

  Vi har 21 minuter mellan våra enäggstjejer 😉 Perfekt att få båda samtidigt och slippa börja om! Vi sa från början att man aldrig ska säga aldrig om att försöka få syskon – man kanske är sugen om sådär fem år. Nu är de snart fem och vi har aldrig varit minsta sugna 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..