Vila på förskolan

Idag har vi vilostund på schemat under inskolningen för första gången. Det ska bli väldigt spännande att se om Elsa kommer vilja vila där eller om det blir så att vi får gå hem och vila. Först tror jag att vi ska vara ute som vanligt, sen samling, sen lunch och därefter är det tänkt att de ska vila. Hur var det för er när ni skolade in era barn? Ville de vila under vilan? Jag tror inte att Elsa har varit inne i rummet där de ska vila än och hon är väldigt nyfiken av sig (det är väl alla barn, haha) så jag tänker att hon kommer vilja krypa runt och utforska rummet första gången. Vi får helt enkelt se hur det går. En sak som har slagit mig under dessa inskolningsdagar är hur imponerad jag är av de som jobbar på förskola. Vilket ansvar och vilket jäkla jobb de gör varje dag. Så till alla er som jobbar på förskola, TACK!

trollslanda
Elsa ville klappa en trollslända när vi var i lekparken förra veckan. Den satt kvar en stund fast hon petade på den. Kanske blev den stel av skräck eller så var den nöjd med lite kärlek.

  1. Är du med under vilan eller ska du lämna henne en stund? 🙂
    Första gången båda barnen har varit där för vilan har dom varit ”själva”. Antingen har jag varit i närheten eller hemma i standby, men det har gått jättebra med båda. Det blir lite grupptryck tror jag eftersom alla andra vilar så gör även det ”nya” barnet som alla andra. Lycka till!

  2. Hej
    Min unge som är som Alice skolas in nu. Vägrade vilan när vi var med men idag såsov hon i en timme, när jag avvek för en stund. Vägrade först men pedagogen satt med henne i knät och så zzzzzzz…
    Går bättre än förväntat! Lycka till för oss båda 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..