Att aldrig vara riktigt nöjd

Jag är väldigt bra på att prata om hur man ska maxa lyckan i livet (vi pratar om det i veckans avsnitt av Tvillingpodden), men jag är dålig på att leva som jag lär. För att uppnå maximal lycka i livet krävs ju att man känner sig någorlunda nöjd på alla plan såsom kropp, själ, relationer, karriären osv. Om det är dåligt i en av delarna av livet så kan man omöjligt uppnå maximal lycka tänker jag. Eller går det? Vissa små stunder kan jag känna total lycka, men jag tror inte att jag kände så innan Elsa föddes. Efter att hon kom är det lättare för mig att känna mig lycklig – på riktigt. Sådär innerligt lycklig. Hennes existens ger mitt liv mer mening och ibland kan känslan av att det är så få mig att känna mig deppig. Att det ska krävas en annan liten människa för att jag ska känna mig viktigt? Behöver jag säga att jag har en dålig dag idag?

Nu är fem veckors boot camp över och jag har gått ner 4 kilo. Fyra kilo på fem veckor ÄR bra, men jag är ändå inte nöjd. Och då till frågan. Blir man någonsin nöjd? Jag måste bli bättre på att känna mig just nöjd. Nöjd över vad jag faktiskt har presterat och inte fokusera på det negativa men när det kommer till viktminskning är det svårt för mig ibland. Jag kan se hur långt jag har kommit men jag kan även drabbas av en liten panik över att det är så långt kvar tills jag har nått en ”hälsosam normalvikt”. Någon kommenterade och frågade hur jag ska göra sen när jag har nått min målvikt. Jag tänker att jag ska skriva ett enskilt inlägg om det för det kommer att bli en lång utläggning. Jag tror som sagt att jag behöver jobba minst lika mycket på min insida som min utsida om jag ska kunna uppnå en känsla av att känna mig ok. Känner ni er också otillräckliga ibland? Hur gör ni för att ”komma ur det”?

Elsa_hare
She means the world to me.

 1. Absolut finns det gånger jag känner mig otillräcklig. Det tror jag är en del i att vara människa. Man växer och man lär men jag tror det är viktigt att acceptera att ibland känner man sig så och det är helt ok. Känner man sig otillräcklig ofta så tror jag att man behöver förändra något i ens liv eller sitt eget tankemönster. Viktigt att klappa sig själv på axeln ofta. Det är ju endast genom sig själv självkänslan kan bättras på 🙂

 2. D skriver:

  Tänk på detta: många smala/normalviktiga är inte hälften så hälsosamma som du är nu. Vikten är inte allt! Om du har nåt kilo extra på kroppen men tränar och försöker äta bra mat alltid och ibland något gott så lever du ett väldigt hälsosamt liv. Alla kroppar ska inte vara ”normal viktiga” för att vara hälsosamma.

 3. Jag tror faktiskt de flesta går igenom någon sån här period i livet då man inte känner att saker och ting duger, att ingenting man gör är tillräckligt, att man alltid kan göra bättre. Det är väl så vi människor funkar, vi vill alltid ha det lite bättre vad den än innebär. Man får påminna sig om att man inte alltid måste vara på topp och tala om för sig själv gång på gång att te.x fyra kilo visst är grymt på fem veckor. Det är fyra kilo mer ner än för fem veckor sen! Kram

 4. Jag känner verkligen igen mig idet, men så sa en kompis till mig för några år sen: Passa på och njut nu, för om 10 år kommer du titta tillbaka och tycka att du var supersnygg. Och det ÄR ju så…. varje gång man tittar tillbaka så förstår man inte vad man klagade på.. Jag jobbar fortfarande jättemycket på att inte ha för stort fokus på detaljerna utan bara försöka gilla allt som det är. Och så tänker jag att ingen annan (INGEN) bryr sig om de där 5 kilona mer eller mindre… men däremot är det väldigt härligt med människor som är nöjda och lyckliga med sig själva. Men det är så himla svårt… jag håller med. Jag tror att man alltid måste kämpa med det där om man har det draget. Men det går!! Kram

  1. Men å…. Det stämmer ju jättebra. När jag kollar tillbaka nu så tänker jag typ alltid att det var konstigt att jag var så missnöjd.

 5. Corina skriver:

  skulle bli glad om du kan kommentera på min blogg

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..