Hon gör det lättare

Idag tog jag ledigt och har Elsa hemma från förskolan. Hon vaknade inte förens vid åtta och då kom Ibbe in med henne till mig i sängen. Det var så mysigt! Jag förklarade för henne att jag var ledig och att vi inte skulle gå till förskolan idag. Då vrålade hon en av pedagogernas namn. Haha, hon tycker verkligen om att vara där. Sen låg hon nära och klappade mig på kinden och sen hoppade vi upp och åt gröt. Elsa åt fruktgröt och jag min havregrynsgröt. Jag har haft ett längre uppehåll från min nyttiga kost men jag känner att jag verkligen vill återgå till mina sunda vanor igen och nu är det dags! Till frukost äter jag havregrynsgröt gjort på fullkornshavregryn med en skvätt laktosfri lättmjölk. Till det blir det kaffe och ett kokt ägg. Bästa frukosten! Tänk att jag hatade havregrynsgröt förut, nu älskar jag det och kan längta till frukosten.

Idag ska vi bara mysa här hemma och efter lunchvilan blir det en långpromenad ner till havet för att tanka energi i själen. Mitt i all sorg över döden fortsätter livet. Som jag ska leva! När någon i ens närhet går bort blir det extra tydligt hur skört livet är och att vi har en begränsad tid här på jorden. Jag tänker ta till vara på varenda minut. Vad gör ni en måndag mitt i oktober? Jag kan inte fatta att det snart är november!

elsa_pelsa
Min lilla grodmunk som gör det jobbiga lite lättare.

  1. Sofie skriver:

    Stor kram <3 ta hand om dig!

  2. Therese skriver:

    Vill ge dig en varm kram och jag beklagar verkligen det som hänt dig/er!

  3. Emma skriver:

    Jag vet att du följer/har följt Viktväktarna upplägg men ge lågkolhydratkost en chans! Du kommer inte att ångra dig, jag lovar! Havregryn innehåller egentligen alldeles för mycket kolhydrater för mig, men jag erkänner, jag äter det också ibland. Men vad jag tycker du borde satsa på är fullfeta produkter. Du blir så mycket mättare och suger minskar avsevärt. Jag bakar supergott kesobröd, steker pannkakor, gör pizzabotten (helt utan vetemjöl), kesofrutti (keso, vispgrädde, hallon), proteinfluff (äggvita, turkisk yoghurt, hallon), chiapudding på kokosgrädde, turkisk yoghurt med bär och frön, fettkaffe med kokosolja och ägg… Listan kan göras lång! Så mycket god frukost/mellis med låg halt av kolhydrater och inget vitt mjöl eller raffinerat socker! Testa, du kommer inte bli besviken. Jag är också gammal vintväktare men glad att jag har bytt spår!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..