När man vill pausa livet

Igår på planet lyssnade jag och Angelica igenom den här veckans avsnitt av Tvillingpodden. Angelica satt och grät. Det är del två av när Ibbe och Stefan gästade och det känns inte helt rättvist att släppa det här avsnittet just nu. När vi spelade in det avsnittet så hade Ibbe och jag precis bråkat och det hörs verkligen på stämningen. Vi borde såklart ha väntat med att spela in tills vi var sams men i vårt hektiska schema som är just nu så fanns inte tid till det. Bara när jag skriver dom orden fattar ju jag också att det måste ske en förändring. Det händer så mycket roligt för mig just nu jobbmässigt men på det privata planet skulle jag bara vilja trycka på paus ibland. Jag är mitt i en stor sorg och jag känner att jag inte hinner bearbeta det utan hela tiden hastar vidare mot nästa sak. Samma sak med relationen. Jag hinner inte stanna upp och reflektera utan hoppas på att allt kommer att lösa sig längs vägen. Det måste jag såklart ändra på.

Igår när jag satt i taxin på väg från flygplatsen fick jag ett sms från Ibbe att han hade sparat ”Så mycket bättre” och att han gjort tacos. Det kändes så skönt att komma hem till ett lugnt och inget bråk, bara kärlek. Vi hade en supermysig kväll men en bit in i programmet när det handlade om att Freddie Wadling är död brast det för mig. Tårarna som jag burit på under hela helgen bara rann ur mig. Jag står inte ut med döden. Den är helt övermäktig och jag får liksom panik när jag tänker på orden aldrig mer…

IMG_5323

 1. Maria skriver:

  Som många andra fick jag en klump i magen stundvis under avsnittet.
  Men jag måste få säga en sak. Du har ju fått en del skit för att ”vara elak” mot Ibbe. Och visst, man känner ju av att ni kanske inte är på er bästa plats just nu. Men man är ju två i en relation och visst att Ibbe är ironisk och kul men han är ju också stundvis väldigt hård och näst intill elak mot dig. Jag kan ju bara utgå från mig själv men jag skulle bli så ledsen! Det som gav mig en klump i magen var hur han pratade om/med dig. Är helt säker på att ni båda är fina människor och ett bra par, men det känns som att ni måste börja ta hand om varandra och sluta säga sårande saker som tillslut kanske inte går att förlåta.
  Ta hand om varandra!

 2. Usch! Jag får rysning av att läsa ditt inlägg, vill liksom gråta för jag tänker mig in i din situation. Döden är bajs, men inget vi kan göra något åt. Det är en så himla maktlös situation, förutom sorglig. Jag är så ledsen för din skull. För angelicas skull. Hoppas du får möjlighet att stanna upp snart och bearbeta. Jag pluggade lite kristeori för några år sen, där det underströks att det är viktigt att gå igenom alla stadier av sorg för att kunna bearbeta och gå vidare. Så det är ju en bra investering. Men samtidigt kan jag tänka mig att det är svårt att som egen företagare pausa sitt arbete. Jag hoppas att du mår bättre så snart det går i alla fall. Massa kramar i sorgen! <3 Och grattis till 100 avsnitt i podden, ni är bäst och har gjort mig glad allt för många gånger i andra typer av sorg. Så tack för det ni faktiskt gör för mig !

 3. Åh fick också en klumpig magen när jag lyssnade… känns lite sorgligt! Hoppas ni kan hitta tillbaka till som det var innan ni hamnade där ni är nu! Kämpa kämpa! det löser sig säkert!! Kramar!!<3

 4. Sussi skriver:

  Precis lyssnat på avsnittet, Ibbe är så sjukt rolig! Älskar hans humor! Och älskar såklart alltid era avsnitt. 🙂

 5. Cicci skriver:

  Jag kan ju omöjligt veta hur er relation verkligen är… Men efter att ha varit tillsammans med min sambo i 15 år, är 31 år nu, så tänker jag spontant att även bra relationer kan vara svåra! Vi bråkar och skriker aldrig men vi kan absolut vara sura och säga gliringar och syrliga kommentarer. Antingen säger vi förlåt när känslorna lagt sig. Eller så har vi liksom lärt oss att veta när den andra var på dåligt humör och bara låta vissa ”konflikter” glida iväg. Om man kan glömma dem och bli sams och skratta en stund senare var det ju ingen nödvändig konflikt att ta. Men iaf, alla konflikter är inte enbart av ondo eller ett tecken på att allt är dåligt. Något som är grundläggande är väl att av respekt för varandra att tänka på hur man säger saker. Och inte ”peta i såren”, det gör så onödig skada. Vi hade några rejäla bråk för ungefär 9 år sedan dör vi var oense om lösningar på personliga problem. Vi grät snarare än skrek. Jag övervägde att göra slut länge länge. Men mitt i bråket sa vi ändå till varandra att vi vill inte vara utan varandra – det var som att vi tog ett halvt outtalat beslut om att det skulle vara vi, genom vått och torrt.
  Nu efter vi fått 2 barn och förlovade oss på vår 15årsdag så planerar vi för bröllop 2018. Detr inte varje stund som är lycklig i livet men balansen är det viktiga. Och att finna lyckan där hemma. Iaf för mig.
  Jag låg och lyssnade på podden igår när jag ammade och hade en riktig skitdag. Känns skönt att höra andras röster och att ni ändå är så genuina att ni faktiskt spelar in trots att allt inte alltid är på topp. Era följare förstår (eller borde iaf förstå) att den stundens poddinsoelning inte är ett kvitto på varenda minut av era liv.
  Många stöttande kramar till både dig och Ibbe.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..