Vabb/vobb – igen och fortfarande

Jag fick hämta hem en febrig Elsa från förskolan förra veckan och hon har haft lite feber till och från sedan dess. Igår var hon helt feberfri och pigg så vi tänkte att det var dags för förskolan idag igen. Tills jag hämtade henne när hon vaknade imorse. Hon kändes varm och mycket riktigt, feber – igen. Är det bara jag som tycker att just feber är lite läskigt? Det kanske sitter i från när man själv var liten och sjuk med feber. Jag minns det som så himla obehagligt. Elsas feber ligger strax över 38 och jag undrar varför hon har det. Hon har inga andra symptom.

Nu har jag ringt husläkarna och vi kunde avvakta en dag till med feber utan att uppsöka läkare. Hon är inte påverkad av febern direkt mer än att hon är lite pipig. Det blir till att jobba när Elsa sover sin lunchvila och sedan hela kvällen. Hur delar ni upp vabb hemma hos er? Jag tycker att det är så himla svårt att planera mitt schema när det blir vabb hela tiden. Det känns verkligen som hela tiden. Elsa har varit krasslig till och från jättelänge nu och när hon är frisk så är Alice och Philip hängiga. Vid vilken ålder slutar de vara förkylda var och varannan vecka? Nu ska jag äta frukost (en nyttig sådan), jag har ätit onyttigt sedan i torsdags och det känns i hela kroppen.

plle

 1. Lina skriver:

  Min kille är 3,5 år nu och han blev sjuk i början av augusti några dagar men har varit frisk sen dess. Minns dock hans första halvår på förskolan…. vill inte skrämma dig haha men tror han gick 1 eller 2 heeela veckor. Var annars alltid borta minst 1 dag i veckan. Jag pluggade då och kunde inte direkt vabba för då missade jag en massa så min sambo fick ta det stora = inte så mycket pengar. Men vad gör man 😛 när jag fick jobb sen så delade vi upp dagarna. Sambon tar mån- tis, jag tar ons-tors. 🙂 sen kanske det sker något undantag ibland. Ni kanske kan synka familjerna och att t ex varje torsdag så måste du och Angelica jobba ? Vabbträsket är ju inte kul för någon, håll ut det kommer bli bättre

 2. Hej!
  Min dotter brukar få feber när hon får tänder. Bara en tanke.
  Kramar C

 3. Anna skriver:

  Min dotter började på förskola september 2012. April 2015 var första månaden som jag fick en hel lön…

 4. Therese skriver:

  Sen starten Av förskolan i augusti så har barnen varit sjuka varannan vecka ungefär. Så synd om dom och även väldigt stressigt för oss föräldra men bara till att gilla läget.
  Vi delar hyfsat lika på vabb.

 5. Fick tipset att inte bada/tvätta barnet för mycket, max 1-2 ggr/v. De skall bidra med skydd,

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..