Hon vaknar hela tiden!

Nu är vi inne i en period där Elsa vaknar flera gånger per natt. Hon sover i eget rum och har gjort det sen hon var ungefär 6 månader tror jag. Det första vi (inatt var det Ibbe) gör när hon vaknar är att gå in till henne om hon inte somnar om inom några minuter. Vi lägger ner henne igen i sin egen säng och försöker att få henne att somna om. När inte det funkar brukar vi försöka natta om henne i gästsängen som står i hennes rum och när inte det funkar tar vi med henne så att hon får sova mellan oss. Inatt när det sistnämnda inträffade blev Elsa plötsligt pigg och ville inte alls somna igen. Jag förstår inte varför hon har så många uppvak helt plötsligt men jag hoppas att det bara är en utvecklingsfas som kommer att gå över. Imorse fick Ibbe sovmorgon så Elsa och jag gick upp vid 07 och åt en mysig frukost tillsammans. Bästa som finns!

agg_2
agg_1
Idag känner jag mig lite piggare men det är en riktigt seg förkylning jag har dragit på mig. Det känns som ett konstant tryck i mitt huvud och i mina bihålor vilket är sjukt irriterande. Nu ska vi baka pepparkakor för första gången i år. Jag och Angelica gjorde det med Elsa och Alice förra året, men jag tror ingen av dom uppskattade det jättemycket då. Jag hoppas att Alice iaf tycker att det är roligt att göra det i år. Elsa kommer med största sannolikhet mest äta degen. Isf är vi två! Jag älskar pepparkaksdeg men pepparkakorna i sig är ingen favorit hos mig. Har ni bakat pepparkakor än eller tycker ni att det är för tidigt? Jag tillhör dom som köper julmust så fort det kommer ut i affären och jag tycker inte att man måste vänta till december. Jag tar ju också alltid ut glädjen för saker i förskott så det där hänger nog lite ihop. Fira det som firas kan! Hoppas att du har en fin lördag!

 1. Therese skriver:

  Vill du berätta mer om er bröllopsplaner?

 2. Johanna skriver:

  Tyvärr så verkar ju inget vara för evigt när fet kommer till barn. Hur sömnen funkar brukar ju gå lite upp och ner. Förhoppningvis går det bättre snart. Här krånglar det också och har gjort så den slutet av september.

 3. Älskar också degen men tycker att kakorna är sådär. Är ett stort fan av mjuk pepparkaka, som deg fast luftigare.

 4. Tania skriver:

  Så var våran son runt ettårsåldern. Orolig sömn. Kan även vara att hon sover för mkt på dagen? Vi fick säga till på förskolan att inte låta sonen sova mer än 1 timme på förskolan (så länge han klarade av det, dvs inte vart gnällig eller ledsen pga trötthet men det gick bra att vara på föris med 1 timmes sömn på dagen bara) för annars sov han ibland 3 timmars där och vart svår att lägga eller fick vakentid mitt i natten. Prova er fram 🙂

 5. L skriver:

  Hade samma sak med min son för några veckor sen, lika gammal som Elsa. Vi kom på att han kanske var lite frusen om fötterna för han ska aldrig ha täcket på sig. Skruvade upp värmen lite och det verkade funka… de ska ju inte sova för varmt heller men hjälpte med bara lite mer värme.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..