Dubbelsidig ögoninflammation!

Inatt vaknade jag av att Elsa skrek. Jag hämtade in henne till oss och hon sov nära nära mig hela natten. Några gånger vaknade hon och skrek ”aj” men somnade om igen. Det var inte förens imorse vid 07:30 som jag förstod varför hon hade ont. När hon vaknade utan att öppna ögonen och bara skrek rakt ut såg jag att ögonfransarna satt helt ihop på båda ögonen. Jag sprang och hämtade (ja, jag är väldigt dramatisk, tänk sjukhusscen i typ Cityakuten) bomullsrondeller med ljummet vatten som jag baddade ögonen med för att få bort allt kladd. Jag minns så väl hur det kändes att ha ögoninflammation från när jag var liten, inte alls roligt.

Det är så himla typiskt att sjukdomarna bara avlöser varandra här hemma. Den kommande veckan är extremt tidspressad och både mitt och Ibbes schema är minutplanerat vissa dagar. Vi ska sätta oss strax och planera hur vi ska få ihop den här veckan med en liten sjukling hemma. När vi brukar dela upp vabbandet har vi tagit en dag i taget men jag känner att det är lika bra att planera för vabb hela veckan och istället bli glatt överraskad om hon skulle må bättre i mitten av veckan.

alice_pepparkaka
Igår bakade vi pepparkakor och som jag misstänkte åt Elsa mest av degen, men en liten pepparkaka blev det. Hon tryckte ut den med en form helt själv. Så himla fin! Ni som följer mig på instagram, jessicalagergren heter jag där, kunde se i mina insta-stories hur Elsa hanterade kaveln. Hon fick en köpt pepparkaka av mig men den bankade hon ner till molekyler med hjälp av kaveln. Haha, hon är bäst!
elsa_pepparkaka

grankvist_
Bästa Maria Granquist var med och bakade igår också. Såg ni förresten henne i Idol extra i fredags? Hon var med i panelen och hon var hur grym som helst! Jag är så stolt över henne! I vanliga fall hör ni henne prata i Mix Megapol. Bästa Maria!
elsa_maria_
Elsas allra första peppakaka! Ljuvlig!

 1. Maria skriver:

  ❤️❤️❤️ Krya lilla Elsa!

 2. j skriver:

  innan har du sagt att elsa absolut inte får socker… men pepparkaksdeg innehåller liksom ganska mycket socker?!?

  1. Ja, hon fick smaka lite pepparkaksdeg, jag vet att det innehåller socker. Hon får väldigt sällan smaka på bullar/kakor eller sötsaker, men någon gång ibland får hon smaka. Kram J

   1. J skriver:

    undrade bara hur du tänkte 🙂 minns själv att det roligaste med att baka pepparkakor var att smaka degen!

 3. Ellen skriver:

  Åh stackars! Krya på henne. Hur tänker ni ang att ge socker till ett sånt litet barn som Elsa är? Har själv en dotter nästan samma ålder, och planen är att hålla stenhårt tills hon är 2 år iaf. Men det är ju så svårt ju äldre dom blir, med kalas osv.. Än så länge har det gått bra ändå, hennes godis och fika är frukt och bär istället. Ta gärna upp i bloggen för alltid intresant att höra hur andra tänker!

  1. Hej! Jag tänker att Elsa inte har något som helst behov av socker. Dock fick hon smaka på pepparkaksdeg och hon har fått smaka glass någon enstaka gång. Jag kan skriva ett inlägg om hur vi i vår familj tänker kring socker. Tack för bra ämne att ta upp! 🙂 Kram J

   1. Ellen skriver:

    Hihi, vad kul ett helt inlägg av min fråga!
    Vi tänker som er, det finns ju inget behov. Och ja det ÄR svårt att säga nej ibland och mest för andras ”skull”. På hennes 1 års dag så fick hag kommentarer om att hon borde väl ändå få äta tårta på hennes födelsedag osv. Men jag som du har kämpat med vikten och känner bara att jag vill ge min dotter den allra bästa start i livet såklart, och ett tidogt sockerberoende måste ju grunda nåt tänker jag… Tack för ditt svar och inlägg! Kram

 4. Anna skriver:

  Testa Noviform, det brukar hjälpa snabbt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..