Nattningsrutiner hos er?

Nu skulle jag vilja ha era absolut bästa nattningsknep. Jag tänker att jag kan samla ihop och sammanfatta alla era tips i ett inlägg ungefär som det här jag gjorde om åksjuka. Ni sitter inne med otroligt mycket erfarenhet och tips och trix och de mottages verkligen tacksamt! Jag tror att det finns fler där ute som gärna får tips när det kommer till nattning. Så kommentera gärna era absolut bästa tips. Sjunger ni? Läser ni en bok innan nattning? Har ni en lång rutin som ni upprepar eller gör ni olika varje kväll? Jag är så nyfiken på hur ni andra nattar era barn. Man brukar ju säga att det finns lika många recept på köttfärssås som det finns människor och det känns som att det är lite samma med nattning av barn. Alla föräldrar har sitt sätt som fungerar för sitt/sina barn men jag tror att sharing is caring så dela gärna med er!

snapchat

 1. Rebecka skriver:

  Sonen på 1 år börjar nattas ca kl 19:30. Ren blöja, pyjamas o borsta bissingarna. Jag tänder ”stjärnorna” i hans sänghimmel, han gillar att titta på dem. På med Spotify på låg volym, Baby Mozart den ljusblå listan. Spelat den varje kväll sen han var väldigt liten. Flaska ersättning i mitt knä bredvid spjälsängen. Efter en stund visar han att han vill ner i sängen, där får han resten av flaskan. Sen ligger han o fipplar med sina nappar, filten osv tills han somnar. Tar numera max 30 min. Sitter kvar en bra stund efteråt innan jag smyger ut.
  När han byter säng vill jag ha en mysig fåtölj bredvid där vi kan läsa sagor innan läggdags & varva ner!

 2. Johanna skriver:

  Vi äter middag strax innan 18 och sen blir det lek och tv. Sen tar vi på pyjamas och borstar tänderna. Storasyster (på pricken 2 år) får se på tv medan jag lägger lillebror. Han får ersättning på sitt rum och sen lägger jag honom i hans spjälsäng. Ibland sitter jag kvar en stund i fåtöljen bredvid och surfar på mobilen tills han sover, eller så går jag ut direkt. Ibland får jag gå in en sväng till och då tar jag upp honom 1 min och lägger ner sen och går ut. Brukar gå snabbt och smidigt. Sen tar jag med storasyster till sitt rum och hon får välling och jag sitter bredvid sängen och sjunger och surfar på mobilen tills hon somnat. Kan ta upp till 20 min. Innan gick det gå ut direkt efter hon druckit upp vällingen men hon började bli väldigt ledsen från ingenstans och började kliva upp istället så numer måste vi sitta kvar tills hon sover. Går ändå hyfsat smidigt trots att vi för sitta en stund inne hos storasyster. Båda barnen brukar totalt ta Max 30 min.

 3. Min son är 3 år och vår nattningsrutin är gå ner i varv till Bolibompa och sen läggning (ja han vill gå lägga sig 18:30) med vällingmys och ljudbok med någon bok av Astrid Lindgren..

 4. Amelie skriver:

  Min son är 17 månader och vi kör samma varje kväll; pyjamas, tandborstning, bokläsning (vi avslutar med en liten bok som heter ”jag vet – vi går och lägger oss!”, då brukar han själv gå till sängen sen), snutte, napp och sen på med speldosan på vår babymonitor (den spelar 15 minuter och sen slutar den själv, toppen). Sen får man sitta jämte sängen medan han stökar runt och somnar.

  Ska dock tilläggas att vi hade extremlånga nattningar för några veckor sedan, typ en timme. Han var helt enkelt inte tillräckligt trött. Det blev SÅ mycket bättre när vi kortade ner hans lunch-lur och lade den lite tidigare. Nu tar det max en kvart! 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..