Redo för julavslutning

Idag är det julavslutning på förskolan med julbord till lunch. Jag hade önskat att jag kunde vara med där idag, det hade varit så himla mysigt. Idag blir det en kort jobbdag för efter lunch blir det ju luciatåg utomhus vid förskolan. Elsas tomtedräkt är nedpackad i en påse som är märkt med hennes namn och upphängt på hennes plats. Jag blir helt rörd av att hon har blivit så himla stor. Imorse när vi gick ner till förskolan och Angelica nämnde luciatåget och satte ihop sina händer som en lucia så gjorde Elsa likadant och log.

Vi har haft en supermysig morgon efter en rätt jobbig natt. Elsa kom aldrig riktigt till ro igår kväll och vaknade vid 04 och fick komma och sova nära mig. Ibbe sov på hotell inatt efter en jobbmiddag i stan och Elsa frågade efter honom. Jag vet inte om det var därför hon inte riktigt somnade om ordentligt sen, men vid 07 gick vi upp och åt frukost. Nu ska jag jobba i raketfart! Jag har extremt mycket att göra på väldigt kort tid så här ska det skrivas artiklar för glatta livet.

elsa_julavslutning_1
avslutning_2
Snyltis mer än redo för julavslutning efter dans på morgonkvisten!

 1. Anne skriver:

  Lycka till med slutgörat på tidningen! Ni är fantastiska du och ”syrran”! Antagligen hinner Jessica inte svara på den här undran jag har men här finns massor med andra föräldrar som kanske har ett svar. När jag var liten hölls alltid luciafiranden för småbarn inomhus. Nu är de nästan alltid utomhus. När skedde denna förändring? Ni som var små på 80- 90-talet, hur var det då? Beror det på mindre risk för smitta av tex vinterkräksjukan?

  1. Elin skriver:

   På vår förskola har de sagt att syftet är att alla ska få plats. Mormor och farmor mfl.

  1. Tack snälla! <3 Jag tror också att vi hade firandet inomhus när vi var små. Det känns rent praktiskt lättare att ha det inomhus så de slipper klä på alla barnen ytterkläder och luciakläderna ovanpå overallerna, men precis som Elin skriver så får ju fler plats om det är utomhus. 🙂 Kram J

   1. Anne skriver:

    Tack båda två för svar! Ja jag har sett med förundran på hur mycket mer opraktiskt det måste vara för personalen! Men det verkar funka bra och vara minst lika mysigt! Elsa och Philip var så söta i sina tomtedräkter!

  1. Sanna skriver:

   På förskolan där jag jobbar har vi Lucia inomhus, men vi har sagt max 2 vuxna/barn (+syskon) för att vi inte får plats annars, så det är säkert av utrymmesskäl som många väljer att ha det ute. Sen är det väl en bonus att det blir mindre smittrisk utomhus, men de flesta fikar nog inomhus efter Luciatåget så jag vet inte om det hjälper så mycket

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

LOADING..